Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koraalboek ontwikkeld voor begeleiding van bovenstem

Geplaatst op: 9 november 2022

Psalmen met bovenstem, de jeugd in Genemuiden groeit er van jongs af aan mee op. Het klinkt in de kerk, maar ook op de jeugdverenigingen, school en zondagsschool en in huiselijke kring. Van organisten wordt verwacht dat die dat op harmonieuze wijze begeleiden. Maar dat lukt niet iedereen even goed. Menigeen pakt het koraalboek van E. Drent erbij.Voor een grootdeel klinkt dat goed, maar niet altijd.

“Eigenlijk is er behoefte aan een orgelboek dat voor een gemiddelde organist goed te spelen is en waarbij de Genemuider bovenstem voor honderd procent goed past”, zegt betrokkene Gert-Jan Westhoff. Zo’n boek is er nu gekomen op initiatief van Orgelcomité Genemuiden en de Stichting Stadswacht Genemuiden. De harmonisatie is in opdracht van Stichting Orgelcomité Genemuiden uitgewerkt door muziek docent en dirigent Cor Ploeg in twee toonsoorten en is geschikt voor het begeleiden van gemeentezang, als ook zang en muziek in huiselijke kring.

Zaterdag 19 november 2022 om 16;45 uur  is de presentatie van het boek en worden de eerste exemplaren overhandigd aan genodigden en de plaatselijke kerkorganisten. De beide stichtingen vertrouwen er op dat het daarna ook zijn weg zal vinden naar de orgellessenaar in en buiten Genemuiden. Het boek omvat 150 pagina’s en is verkrijgbaar bij Stichting Orgelcomité Genemuiden en kost € 25,00

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500