Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kaarsenactie voor Oekraïne

Geplaatst op: 14 november 2022

(Ingezonden) De donkere avonden zijn weer aangebroken. We maken het weer gezellig in onze huizen, we laten de lichtjes branden en steken de kaarsjes weer aan. Niet zo heel ver hier vandaan is er nog steeds de oorlog in Oekraïne.

Mensen op de vlucht wonen in kapotgeschoten huizen of leven ondergedoken in de schuilkelder en gaan een winter tegemoet waarin het heel koud kan zijn. Zonder verwarming, niet voldoende stroom en water, leven met angst: “Ben ik er morgen nog?”

Willy Dekker (Vollenhove) en Willy Weijs (Sint Jansklooster) zijn, samen met Stichting Dorotty Oekraïne en Stichting Kinderen in Nood, een actie gestart om mensen in Oekraïne een licht te brengen in deze donkere tijd. Door middel van een kaars, als teken van licht en warmte, willen ze de mensen daar laten weten dat wij aan hen denken en voor hen bidden.

Op 1 december vertrekt er een vrachtwagen met hulpgoederen richting Oekraïne, zodat de kaarsen in de eerste week van december kunnen worden rondgedeeld.

U kunt uw kaars(en) tot en met 28 november inleveren op de volgende adressen:

Genemuiden: Janneke Verhoek, Slinger 45

Vollenhove: Willy Dekker, Productieweg 5, na 18:30 uur

Sint Jansklooster: Tiny v.d. Linde, Bovenkruier 2, tussen 17:00 en 19:00 uur en Roeli Getkate, Vossenkamp 56

Blokzijl: Theo Schuurman, Zuiderwalstraat 2, na 18:30 uur

Zwartsluis: Femmy ten Napel, Hasselterdijk 37, tussen 16:00 en 20:00 uur en De Poort, Singel 16, op woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur

Let op: de kaars moet zelf kunnen staan (stompkaars). U kunt ook een gift overmaken op IBAN NL07 RABO 0117 3880 68 t.n.v. Stichting Dorotty Oekraïne onder vermelding van “kaarsenactie”.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500