Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boek over bovenstem kan rekenen op veel belangstelling

Geplaatst op: 22 november 2022

Het muziekboek met de vierstemmige harmonisatie bij de Genemuider bovenstem werd zaterdag gepresenteerd. Plaatsgenoot, musicus en kerkorganist Cor Ploeg schreef de muziek. Jan Roetman lichtte de totstandkoming van het boekwerk toe.

Het is ontstaan in het kader van de toekenning van de status van Immaterieel Erfgoed aan het bovenstemzingen in Genemuiden. Om die levende traditie verder te ondersteunen kwam dit muziekinitiatief van Stichting Orgelcomité Genemuiden en Stichting Stadswacht. Burgemeester Eddy Bilder en Cor Ploeg namen de eerste exemplaren in ontvangst. Vanuit Genemuiden bleek direct al grote belangstelling voor deze uitgave. Velen woonden de presentatie dan ook bij en maakten gebruik van de gelegenheid om het boek te kopen.

Verrassend is tevens de brede belangstelling vanuit het land voor deze begeleiding van de Genemuider bovenstem. Vanuit alle windstreken stomen de aanvragen voor het boek binnen. De samenstellers hopen dat het boek organisten zal helpen bij een harmonieuze begeleiding van de bovenstem. Het boek is voor 25,00 euro nog verkrijgbaar bij Boekhandel De Nijstad en via info@orgelcomitegenemuiden.nl.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500