Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volle bak verwacht bij WK Telefoonboekbiljarten

Geplaatst op: 20 januari 2023

Het wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten wordt 18 februari weer gehouden in Genemuiden. In een ongetwijfeld kolkende Rank gaat de spannende strijd losbarsten tussen de deelnemers die uit alle windstreken weer naar Genemuiden gaan komen.

“Het lijkt wel of het alle jaren gekker wordt”, zegt organisator René Bonthuis lachend. “Zonder dat we dit jaar al echt reclame voor het evenement gemaakt hebben, zitten we nu al aan het maximaal aantal deelnemers”.

“We rekken de limiet nu een beetje op”, vervolgt Harwolt Bonthuis, “Maar met 6 biljarts zit er nu eenmaal een maximum aan. De spelers raken ook steeds meer bedreven in het spel, waardoor de partijen ook steeds langer duren.”

Vorig jaar ging de wisselbeker naar België. Vincent de Gloire was de winnaar van een kwalitatief zeer hoogstaand toernooi. Ook dit jaar is de sympathieke Vlaming weer een van de favorieten. De Belgen trekken sowieso de favorietenrol steeds meer naar hun toe. In aanloop van het toernooi vonden er bij onze zuiderburen al diverse wedstrijden plaats. Bovendien is oud-winnaar Klaas van den Berg deze editie niet van de partij. Hij is tijdelijk geëmigreerd naar Curaçao.

“Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen – zowel deelnemer als toeschouwer – weer een prachtige dag beleefd”, zegt Ben van Dijk van de organisatie. “Die ongedwongen sfeer vind je toch bijna nergens bij een evenement waar ook op het scherpst van de snede gestreden wordt.”

Waar bij de vorige WK’s telkens de opbrengst naar een goed ging, is er dit jaar voor een sponsorloos toernooi gekozen. “Het WK kon jaar in, jaar uit rekenen op een lange rij van gulle sponsoren. Veel van deze bedrijven hebben – om de bekende redenen – een wat lastige tijd achter de rug. Daarom heeft de organisatie voor deze editie gekozen om ze even niet lastig te vallen. Hopelijk kunnen we dan volgend jaar de schade weer dubbel en dwars inhalen”, lacht Wim Rietman. Wel is er een grote verloting met prachtige prijzen aan het WK gekoppeld.

René Bonthuis: “Binnenkort start de verkoop. We hebben een prachtig prijzenpakket met reischeques, vleesprijzen, boormachines en wat al niet meer. Op de wedstrijddag kunnen er natuurlijk ook nog loten gekocht worden.” De opbrengst van de verloting gaat naar de organiserende vereniging HZW.

“De huidige energiecrisis gaat ook niet aan onze club voorbij.”, vertelt Harwolt Bonthuis. “De Rank is een energie slurpend pand. Daar moet wat aan gedaan worden. De vereniging heeft inmiddels een plan in werking gezet dat de stroom- en gasrekeningen aanmerkelijk naar beneden moet brengen. Maar daar is wel een investering van 100.000 Euro mee gemoeid. Vandaar dat onze club zelf ook even elke cent goed kan gebruiken”.

Eventuele deelnemers kunnen zich nog per WhatsApp aanmelden. Zij worden wel op een wachtlijst geplaatst, waarvan spelers ingedeeld worden bij afmeldingen. Tel.nr. 0032499679955

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500