Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 april 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eenvoudige manieren om de energierekening van je huis te verlagen en geld te besparen

Geplaatst op: 20 januari 2023

(Adv.) Het is geen geheim dat energierekeningen duur kunnen zijn en een serieuze tol op je portemonnee kunnen eisen. Maar er zijn een paar eenvoudige dingen die je kan doen om het energieverbruik te verminderen en je maandelijkse energierekening te verlagen. Hier zijn eenvoudige manieren om de energierekening van je huis te verlagen en geld te besparen.

Isoleer je woning

Isolatie is een belangrijk onderdeel van elk huis. Het helpt voorkomen dat warmte in de winter ontsnapt en dat warme lucht in de zomer het huis binnenkomt. Een van de beste manieren om energie te besparen en je energierekening te verlagen is door je zolder en muren te isoleren. Het toevoegen van isolatie op je zolder kan de verwarmings- en koelingskosten jaarlijks met wel 50% verminderen. Muren kunnen ook geïsoleerd worden om je te beschermen tegen buitentemperaturen en de ecologische voetafdruk van je huis te verkleinen. Vloerkleden kunnen ook voor de broodnodige extra isolatie zorgen. Als je voor een stijlvoller model wilt gaan, kun je een vintage vloerkleden aanschaffen. Gaat het je meer om duurzaamheid en functionaliteit dan is een sisal vloerkleed misschien geschikter voor jou.

Stap over op LED lampen

Verlichting is goed voor ongeveer 10% van het energieverbruik van een huis. Overschakelen op energiezuinige lampen kan de hoeveelheid gebruikte energie aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd je maandelijkse energierekening verlagen. Er zijn een paar verschillende soorten lampen waaruit je kunt kiezen als je groen wilt gaan en je energierekening wilt verlagen. De meest eenvoudige optie is om je gloeilampen te vervangen door compacte fluorescentielampen (CFL’s). CFL’s gaan langer mee en gebruiken ongeveer 75% minder energie dan gloeilampen. Een andere optie is om over te stappen op gloeilampen met lichtdioden (LED). LED’s gebruiken ongeveer 80% minder energie dan gloeilampen en gaan 100 keer langer mee.

Investeer in energiezuinige apparaten

Nieuwere apparaten zijn energiezuiniger dan oudere modellen. Hoewel je je koelkast en vaatwasser ooit zal willen vervangen, kan je op korte termijn wat geld besparen door gebruikte apparaten te kopen. We hebben al een paar manieren besproken om het energieverbruik te verminderen en de energierekening van je huis te verlagen, maar er zijn nog veel meer manieren om je energieverbruik te verminderen. Als je deze tips opvolgt, weet je zeker dat je je energieverbruik vermindert en je energierekening verlaagt. En het beste is dat deze veranderingen je ook helpen om milieuvriendelijker en planeet vriendelijker te zijn. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500