Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kay Velda en Thijs Dekker nemen afscheid van Sportclub

Geplaatst op: 20 januari 2023

De afgelopen periode heeft de TC de eerste gesprekken gevoerd met het oog op het volgende seizoen. Met de broers Streutker is overeengekomen dat ze ook volgend seizoen actief zullen zijn op sportpark de Wetering.

Jens Jurn heeft het nog steeds goed naar de zin en knoopt graag nog een vijfde seizoen vast aan zijn verblijf bij Sportclub Genemuiden. Jens speelde tot nu toe 73 wedstrijden voor de groen witten en scoorde als centrale verdediger al 14 keer. Jongere broer Hidde kwam aan het begin van vorig seizoen ook naar Sportclub Genemuiden en heeft daar zijn plekje gevonden. Zijn teller staat momenteel op 47 wedstrijden waarin hij het doel heeft verdedigd voor Sportclub Genemuiden.

Naast beide verlengingen kan Sportclub ook melden dat de contracten van Kay Velda en Thijs Dekker niet worden verlengd. Ondanks dat beiden hun waarde hebben gehad (en hebben) heeft de TC besloten niet te verlengen. Kay speelde tot nu 89 wedstrijden in 5 seizoenen en scoorde daarin 30 keer. Het lopende seizoen verloopt door een aantal blessures wat teleurstellend. Thijs speelde ondanks veel blessureleed 31 wedstrijden in de hoofdmacht.

Zowel Kay als Thijs vinden het jammer dat er niet verlengd wordt maar zullen er alles aan doen om op een goede manier afscheid te nemen van de club.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500