Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

René Breman wil Statenlid worden namens nieuwkomer ‘Alliantie’

Geplaatst op: 31 januari 2023

Bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart stelt René Breman zich verkiesbaar als nummer vijf op de lijst van de partij Alliantie. Voor de ondernemer is deze politieke arena nieuw terrein. Mocht Breman gekozen worden, blijft hij wel actief binnen de directie van Breman Installatiegoep.

Alliantie is volgens Breman ‘een vereniging van burgers die zich niet langer neerlegt bij verkeerde beslissingen’. René licht toe: “De partij is er voor wie te vaak heeft gehoord dat er geen alternatieven zijn voor verkeerd overheidsbeleid, omdat het nu eenmaal moet: van de rechter, van Europa, van een rekenmodel. Voor wie ziet dat het anders kan. Voor wie weer zelf wil bepalen hoe onze toekomst eruit ziet. Voor wie weer een solidaire samenleving wil, met minder bureaucratie, duidelijke grenzen en meer leefbaarheid.”

‘Bezig houden met dag van morgen’

René legt uit: “Een tijdje terug had ik nooit verwacht dat ik de politiek in zou gaan. Maar verschillende dingen die op mijn pad kwamen hebben mij er toe doen besluiten dat ik deze stap wel ga maken. Uiteraard is het nog maar afwachten of ik verkozen word en ook werkelijk statenlid mag worden. Maar zoals de meesten van jullie wel weten hou ik mij veel met de dag van morgen en overmorgen bezig. En daarbij ben ik ingaan zien dat alleen mooie ideeën aan de zijlijn niet de wereld gaan verbeteren voor onze kinderen en kleinkinderen. De handschoen zal ook opgepakt moeten worden om aan de toekomst te kunnen bouwen.”

“Bouwen aan die toekomst betekent voor mij ook aandacht besteden aan het betrekken van de burgers om wie het gaat. Het kan door de echte problemen bij de kop te pakken, en met kennis van zaken en echt oprecht samen met alle betrokken oplossingen te organiseren”, vult Breman aan. Vanuit het bedrijf weet Breman hoe hard werken het is om samen tot besluitvorming te komen, “Maar”, zegt René:  “Het eindresultaat wordt er altijd mooier en beter van. Samen slim in Overijssel. Ik zie het als een taak om de samenwerking tussen overheid, bedrijven én burgers te stimuleren.”

Bewuste keuze

Voor René is het een bewuste keuze een poging te wagen ‘onderdeel van de politiek’ te worden. “En zo maximaal invloed te kunnen uitoefenen. Daarbij geloof ik dat de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen me van pas komen bij deze rol. Betekent dit dat ik (als ik gekozen mag worden) Breman ga verlaten? Nee absoluut niet, de rol als statenlid is voor de meesten een bijbaan/nevenfunctie. Ja, het zal tijd kosten, maar veel van de thema’s die provinciaal spelen zijn thema’s die me vanuit Breman ook bezig houden. En word ik niet verkozen, dan zal ik zeker proberen diezelfde overheid te beïnvloeden en die betere toekomst te bouwen voor onze kinderen en kleinkinderen. En natuurlijk hoop ik dat mensen op mij stemmen, zodat ik me Statenlid mag noemen.”

Breman is niet de enige inwoner van Zwartewaterland die op de lijst staat, ook Annelies Tiemens uit Hasselt is verkiesbaar. Zij staat op de 11e plek.

Over Alliantie

De Alliantie-oprichters en -bestuurders zijn voormalige bestuurders en leden van het CDA, maar Alliantie zelf ziet zich niet als een CDA-afsplitsing. Volgens partijbestuurder Van Hedel komen de leden vanuit verschillende partijen. De beweging had medio januari nog geen officiële nationale of provinciale verkiezingsprogramma’s gepubliceerd, maar wel een algemene politieke agenda met speerpunten. Uit de gepubliceerde ‘politieke ambitie’ van de nieuwe beweging blijkt de fundamentele kritiek op het progressief-liberalisme in zowel ethisch-culturele als sociaal-economische zin.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500