Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Radiomakers zien uit naar bekendmaking eindstand marathon

Geplaatst op: 21 maart 2023

Zwartewaterland Helpt heeft tijdens de radiomarathon in december geld ingezameld voor de Fleur Bloemen stichting. Zaterdagavond 25 maart willen de radiomakers bekendmaken hoeveel dit uiteindelijk geworden is.

De Fleur Bloemen Stichting stelt zich ten doel om pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. De stichting maakt pesters bewust van de mogelijke gevolgen van pestgedrag. Dit doen ze door het geven van voorlichting op scholen en bij verenigingen. Het verschil tussen plagen en pesten is een belangrijk onderdeel hierbij. In het primair onderwijs koppelen ze hier een creatieve workshop aan.

Inmiddels heeft de 14e editie van de radiomarathon een mooi bedrag opgeleverd. In de finaleshow tijdens de radiomarathon werd de voorlopige tussenstand van bijna 21.000 euro kenbaar gemaakt. Daarna ging het verder met enkele nagekomen donaties en op 27 en 28 januari het Benefietfestival. Ook de laatst genoemde actie was succesvol en bracht een mooi bedrag op.

“Maar natuurlijk willen we dit bedrag ook daadwerkelijk aan onze contactpersonen van de Fleur Bloemen stichting afgegeven. Vandaar dat er een speciale uitzending wordt gemaakt, welke op de website van Zwartewaterland Helpt te bekijken is. Hier wordt teruggeblikt met heel veel vrijwilligers, bedrijven, clubs en verenigingen, die hieraan hun bijdrage hebben geleverd”, vertelt Henk-Jan Overmars.

Tussen 20.00 uur en 22.00 uur zal Henk-Jan Overmars met de vele mensen die een bijdragen hebben geleverd terugblikken op hun actie. Daarna zal om iets voor 22.00 uur het uiteindelijke bedrag wat deze editie is ingezameld bekend gemaakt worden. De bekendmaking is te volgen via deze site. Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen bij Onder de Luifel. “Na de bekendmaking is er een feestavond met DJ Tom Zwitser en kan er tot in de kleine uurtjes gefeest worden om deze eindstand te vieren”, zegt Overmars.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500