Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote brand bij Van Dijk Containers onder controle

Geplaatst op: 23 maart 2023

Foto: Pieter Polman

Bij Van Dijk Containers is donderdagavond brand ontstaan in een bult tapijtafval van 25 bij 10 en 6 meter hoog. Er werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. Korpsen uit de regio werden opgetrommeld om het vuur te bestrijden. Er werd direct ingezet op het terugdringen van de vlammenzee, zodat de naastgelegen panden van de afvalverwerker gespaard zouden blijven. Dat is gelukt, de brand is onder controle.

Door een nog onbekende oorzaak is de bult tapijtresten gaan branden. Mensen wordt afgeraden zich rondom de brand te begeven vanwege mogelijke gevaarlijke stoffen die vrij kunnen komen. Afgelopen zomer deed zich een soortgelijke brand voor. Er kwam vooral in het eerste uur van de brand veel rook vrij, de brandweer heeft daarom metingen verricht.

De rook trok richting Zwartsluis. In delen van het dorp is de geur sterk waarneembaar. Er wordt geadviseerd om ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten.

Update 22:53 uur: De rook neemt fors af. De brandweer heeft de brand omsingeld en bestrijdt deze ook van bovenaf met een hoogwerker. Er zijn geen gewonden.

Update 23:48: Aan de Sisalstraat is het sein brand meester gegeven en is er afgeschaald naar GRIP 0. De brandweer heeft overslag naar het bedrijfspand voorkomen. Bij de metingen in de omgeving zijn geen verhoogde waardes gemeten. Nablussen duurt nog enkele uren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500