Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rijkswaterstaat mag stalen damwanden plaatsen in Zwarte Water

Geplaatst op: 28 maart 2023

De 1,8 kilometer aan stalen damwanden in het Zwarte Water gaan er komen. Zes partijen stapten naar de bestuursrechter om de plannen van Rijkswaterstaat te blokkeren, maar dat is niet gelukt. Er wordt voor de zomer nog gestart met de werkzaamheden.

Volgens de rechter heeft Rijkswaterstaat de plannen zorgvuldig voorbereid. De provincie, het waterschap, Staatsbosbeheer, belangenverenigingen en de gemeente hebben volgens de rechter vooraf allemaal hun zegje kunnen doen. Ook de ingediende bezwaren zijn door de rechter van tafel geveegd omdat de plannen van Rijkswaterstaat voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen.

Het Zwarte Water moet gaan voldoen aan de eisen van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Dat betekent dat Rijkswaterstaat de taak heeft om de visstand in de rivier te verbeteren. Om dit doel de komende jaren te realiseren, gaat Rijkswaterstaat op vijf verschillende plekken in de rivier damwanden aanleggen. Het gaat daarbij om het water tussen Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500