Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

STG De Eendracht doet goed mee bij de landelijke baanwedstrijden

Geplaatst op: 17 april 2023

In Heerenveen was zaterdag de eerste landelijke baanwedstrijd van het seizoen. Nadat de regiocompetitie al was gestart, nu dus ook de landelijke wedstrijden. Van de STG De Eendracht waren er drie deelnemers. Harmen Last en Maud en Stijn de Jong.

Op de 500 m, die in verschillende series werden verreden, eindigde Maud op een keurige 10e plaats. Na een 14e plek op de puntenkoers was haar eindresultaat een 11e plek in de daguitslag. Stijn reed op de 500m naar een 13e plek en een 11e op de puntenkoers. Ook hij eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Harmen maakte na een ongelukkige 18e plek op de 500m een mooie stijging in het klassement na een  10e plek op de puntenkoers. Hij werd uiteindelijk 14e in de einduitslag in zijn categorie.

Ondanks dat ze net buiten de top 10 vielen, mogen ze alle drie op een goed gereden wedstrijd terugkijken. Aanstaand weekend rust en op 29 april wordt de Stouwdamcompetitie hervat in Staphorst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500