Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Driester houdt sponsorloop voor schoolkinderen in derde wereld

Geplaatst op: 21 april 2023

De klassen van CNS De Driester aan de Kamperzeedijk hielden vanmorgen een sponsorloop voor TeelYoba. Een half uur lang werden er rondjes door het dorp gerend om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Wethouder en voormalig onderwijsbestuurder Jan van der Poel gaf het startsein. “Alle kinderen hebben sponsoren gezocht die hen een bedrag toekennen. Het is de eerste keer dat we zo’n sponsorloop houden. TeelYoba heeft ons benaderd en het leek ons een goed idee om dit te combineren met de Koningsspelen. Zo zijn we met de hele school sportief bezig voor het goede doel”, vertelt Carolien Nies van De Driester.

Doel van TeelYoba is om straatkinderen naar school te laten gaan. Voor 25 euro kunnen kinderen uit derdewereldlanden een jaar naar school, inclusief schoolgeld, boeken en een dagelijkse warme maaltijd. De opbrengst wordt na de meivakantie bekendgemaakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500