Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pontbaas ziet weinig in verruiming vaartijden

Geplaatst op: 21 april 2023

archieffoto Erik Eenkhoorn

De kans is klein dat de pont in de weekenden tot 22:00 uur gaat varen. Dat laat pontbaas Hendrik Schuitema desgevraagd weten. De fractie van BGZ dringt er bij het gemeentebestuur op aan om de mogelijkheden voor verruiming te bespreken. “Maar we blijven liever varen tot 19:00 uur”, zegt Schuitema tegenover deze site.

Dat heeft er alles mee te maken dat er dan extra personeel moet komen. Nu kan Schuitema de weekenddiensten vullen door per zaterdag of zondag één schipper in te roosteren. Dat wordt anders als het veer langer moet varen. Ook als er een vergoeding komt om de vaartijden uit te breiden, staat de eigenaar niet te springen om het voorstel.

BGZ geeft aan een verruiming van vaartijden van belang te vinden voor de bereikbaarheid van de Tapijtstad. In het weekend is Genemuiden namelijk alleen bereikbaar met het openbaar vervoer door uit te stappen aan de Noorde en via het veer naar het stadje te varen. Oftewel: met het OV is Genemuiden in de weekenden na 19:00 uur onbereikbaar. Daar moet volgens BGZ verandering in komen. Ook de horeca-ondernemers in beide plaatsen zouden baat hebben bij aangepaste openingstijden.

Het college komt binnenkort met een reactie op de gestelde vragen van het Hasselter raadslid Sander Hartman.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500