Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aart van Dijk wil voor achtste keer naar Oekraïne

Geplaatst op: 25 april 2023

Aart (midden) met zijn contactpersonen in Oekraïne.

Hij is sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne al zeven keer heen-en-weer gereisd: Aart van Dijk uit Genemuiden. De pensionado hoopt over een maand weer te vertrekken, maar niet voordat hij via deze weg alle donateurs uit Genemuiden en IJsselmuiden heeft bedankt.

Drie keer heeft de oud-chauffeur mensen opgehaald uit het oorlogsgebied en vier keer is hij met hulpgoederen richting Novohrad Vollensky gereden. Van Dijk heeft daar contacten omdat hij enkele jaren geleden heeft geholpen met het opknappen van een dagcentrum. “Het afgelopen jaar heb ik heel veel kleding, voedselpakketten en bijdrages ontvangen vanuit de lokale samenleving. Daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken”, zegt Aart (69).

De komende maand hoopt hij weer 330 voedselpakketten naar Oekraïne te brengen. Die kunnen voor 20,00 euro gekocht en achtergelaten worden bij AH Knap en de Boni in Genemuiden. Als alle pakketten ‘gekocht’ zijn, vertrekt Van Dijk weer richting de gebieden waar men het voedsel nodig heeft. “We leveren ze persoonlijk af in het dagcentrum waar kinderen worden opgevangen”, vult Aart aan.

De reden dat hij al 7 keer naar het land is afgereisd, is de mentaliteit van de mensen aldaar. “Het zijn hele vriendelijke en nederige mensen. Wij kunnen veel van hen leren, ook hoe ze het geloof beleven”, besluit Van Dijk.

Wie wil ondersteunen, kan contact opnemen met hem via: avd_51@hotmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500