Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

25 lokale ondernemers gaan 24 uur sporten voor goed doel

Geplaatst op: 26 april 2023

Een groep van 25 ondernemers uit Genemuiden en omstreken gaat een sportieve uitdaging aan voor het goede doel. Op 24 en 25 juni gaan ze namelijk 120 wandelen en 500 kilometer lopen in estafettevorm. De opbrengst is voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

De HomeRide en de HomeWalk zijn jaarlijkse evenementen met ieder jaar een andere gaststad. Dit keer ligt de start en finish in Zwolle. Op 24 juni vertrekken de wandelaars voor een 120-kilometer lange estafette door Salland en maken de fietsers een fietstocht via Enschede,Den Bosch, Rotterdam en Utrecht. Het is wel de bedoeling dat elk team in z’n geheel de volgende dag over de finish komt.

“We hebben twee teams samengesteld uit Genemuiden en omstreken, wat ervaren en onervaren sporters ”, vertelt Raymond van Dijk. Samen met Bianca Bogerd van Tamek behoort hij tot de kartrekkers van de lokale ploeg die bestaat uit 25 personen. “Allemaal ondernemers die op een sportieve manier willen bijdragen aan dit maatschappelijke evenement”, vult Van Dijk aan.

En Genemuiden zou Genemuiden niet zijn als men allerlei acties op touw zet om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat doen ook de ondernemers die meedoen aan de Ride in Zwolle. “Op vrijdag 12 mei houden we een Hollands Muziekfeest in de manege”, onthult Van Dijk. “Met tal van bekende artiesten zoals Harm Wolters, Ancora, Belinda Kinnear, Patrick van Eijk, feest DJ Roy en de Dikdakkers. De opbrengst is vanzelfsprekend voor de actie waar wij aan meedoen. We gaan ons er echt ‘boos’ voor maken dat de pot goedgevuld raakt”, zegt Raymond vastberaden.

“Waarom de manege? De Zwartewaterruiters in Genemuiden hebben ervaring met dit soort grotere evenementen, hebben een blauwdruk liggen en konden kort schakelen. Ook leveren zij een groep aan vrijwilligers met ervaring die zo het evenement goed kunnen laten verlopen”, zegt Van Dijk.

Losse kaarten voor de feestavond kosten €25 per stuk, voor bedrijven hebben we een pakket van €750 , 10 kaarten en 100 munten voor een statafel met reclame op de tafel en op de banners op podium, alles voor goede doel.
Kaarten en munten kunnen alvast online gekocht worden. Ook kunnen kaarten en tafels besteld worden bij Wim Westra, Wim Sloots, Reinier Heikoop, Bianca Boogerd , Gerralt van Dijk of Raymond Van Dijk

Ondertussen zijn de 25 wandelaars en fietsers uit Genemuiden flink aan het trainen voor de 24-uur durende estafette. Dat doen ze zowel individueel als in groepsverband. Over twee maanden hopen ze een mooi bedrag te kunnen schenken aan het goede doel: Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Dat doen ze door ouders op te vangen in het McDonald Huis in Zwolle, naast het Isala. Ouders wiens kind in het ziekenhuis ligt, kunnen hier meerdere dagen verblijven zodat ze niet op-en-neer hoeven naar huis. De organisatie draait op giften.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500