Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

4/5 mei-avond over vredesmissies

Geplaatst op: 27 april 2023

Onder het motto ‘Vrijheid, vrede en vredesmissies’ organiseert SCEG op dinsdag 2 mei een avond waarop de vredesmissies centraal staan. Luitenant-Kolonel Gijs Tuinman (drager van de militaire Willemsorde) zal deze avond vertellen over de vredesmissies waaraan hij deelnam. Zijn verhaal zal worden aangevuld met de ervaringen van drie Genemuider vredesmissie-veteranen. Zowel Tuinman als de Genemuidenaren illustreren hun verhaal met beelden en geven de zaal gelegenheid om vragen te stellen.

Het Nationaal Comité 4/5 mei herdenkt op 4 mei alle Nederlandse slachtoffers van oorlogssituaties en vredesmissies sinds de Tweede Wereldoorlog. SCEG heeft er daarom dit jaar voor gekozen de vredesmissies centraal te stellen. Tuinman zal naast persoonlijke ervaringen ook zijn ideeën over vrijheid, vrede en vredesmissies met ons delen. De Genemuider veteranen vertellen over de dagelijkse gang van zaken tijdens zo’n missie, en wat zij daarbij meemaakten. De verschillende verhalen zullen worden toegelicht met beeldmateriaal.

Dinsdag 2 mei, 19.30 uur,  Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51, Genemuiden. I.t.t. tot eerdere berichten is de entree gratis. In de pauze is er tegen betaling van €1,50 koffie/thee verkrijgbaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500