Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwaaien, zwaaien en nog eens zwaaien

Geplaatst op: 27 april 2023

Traditiegetrouw trok de jaarlijkse optocht door Genemuiden. Jong en oud heeft de afgelopen weken de handen uit de mouwen gestoken om er na twee jaar weer een prachtig feest van te maken.

Zo’n allegorische optocht op Koningsdag brengt je toch ook terug bij je eigen jeugd. Naar die dag dat je toch met een enigszins zenuwachtig gevoel opstaat omdat je op ‘de wagen’ moet zitten. Of met wat minder geluk kilometerslang door Genemuiden moet lopen, als pakweg bouwvakker, cowboy of weet ik veel in wat kostuum waar de moeders van school dagenlang hun best op hebben gedaan. En dan later horen welke plaats in de optocht alle arbeid heeft opgeleverd.

Dat is ook Koningsdag: wekenlang werken aan wagens. Om over de vrijwilligers van de Oranjevereniging nog maar niet te spreken. Mensen die vaak al jarenlang hun eigen gezin op het tweede plan zetten en alles geven om Genemuiden een leuk feest te bezorgen. Terwijl anderen genieten van de spelen of een versnapering, zijn zij bezig met de organisatie, de optocht of andere dingen die ineens moeten gebeuren.

Christian Kroon maakte de onderstaande video’s:

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500