Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

4 tips om je tuin een make-over te geven

Geplaatst op: 28 april 2023

(Adv.) Een mooie en goed onderhouden tuin kan een ware toevoeging zijn aan het huis. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en gezellige momenten kunt beleven met familie en vrienden. Maar soms kan het lastig zijn om inspiratie te vinden voor het aanpakken van je tuin. In dit artikel delen we 4 tips om je tuin een make-over te geven.

Bepaal de wensen en maak een plan

Voordat je begint met het aanpakken van de tuin is het belangrijk om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Wil je bijvoorbeeld meer groen in de tuin, of juist meer bestrating? Of zou je graag een blokhut in de tuin plaatsen? Het is belangrijk om dit soort werkzaamheden op tijd te plannen, zodat er geen vertraging ontstaat door bijvoorbeeld een gebrek aan materiaal. Als je van plan bent een blokhut in de tuin te zetten, neem dan eens een kijkje bij Lugarde. Door dit soort zaken op een rijtje te zetten kun je een plan maken voor de aanpak van de tuin. Houd hierbij ook rekening met de ligging van de tuin en de hoeveelheid zonlicht die erop valt.

Kies de juiste beplanting en materialen

Een belangrijk onderdeel van de tuin make-over is het kiezen van de juiste beplanting en materialen. Kies bijvoorbeeld voor planten die passen bij de hoeveelheid zonlicht en de bodemsoort in de tuin. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de uitstraling van de planten. Wil je bijvoorbeeld een tuin met een moderne uitstraling of juist een romantische tuin? Ook de keuze voor materialen zoals bestrating en schuttingen kan een grote impact hebben op de uitstraling van de tuin.

Creëer verschillende sferen in de tuin

Om de tuin nog aantrekkelijker te maken kun je verschillende sferen creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een zithoek maken om te ontspannen, een speelplek voor de kinderen, een moestuin om zelf groente te verbouwen of een vijver. Door verschillende sferen te creëren kun je de tuin veelzijdiger maken en voor ieder gezinslid een geschikte plek creëren.

Maak het geheel af met accessoires en decoratie

Ten slotte kan de tuin make-over afgemaakt worden met accessoires en decoratie. Denk bijvoorbeeld aan tuinverlichting om ook ’s avonds te kunnen genieten van de tuin, een terrasverwarmer voor de koelere avonden of een barbecue voor gezellige zomeravonden. Daarnaast kun je door middel van decoratie zoals tuinkussens en beelden de tuin een persoonlijke touch geven. Een make-over voor een tuin kan een flinke klus lijken, maar met een goed plan en de juiste aanpak kan het een prachtig resultaat opleveren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500