Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tips voor het aanleggen van een milieuvriendelijke tuin!

Geplaatst op: 28 april 2023

(Adv.) Investeer in een houten regenton om regenwater op te vangen en te gebruiken om je planten water te geven, waardoor je bespaart op je waterrekening en het milieu helpt.

Tuinieren is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de natuur, maar het kan ook bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties bij het aanleggen van je tuin, kun je niet alleen geld besparen, maar ook helpen om de natuurlijke omgeving te behouden. In dit artikel delen we enkele tips voor het aanleggen van een milieuvriendelijke tuin.

Kies voor inheemse planten

Een van de beste manieren om een ​​milieuvriendelijke tuin te creëren, is door te kiezen voor inheemse planten. Inheemse planten zijn aangepast aan het lokale klimaat en vereisen minder water, meststoffen en pesticiden dan exotische planten. Omdat inheemse planten zijn aangepast aan de lokale omstandigheden, zijn ze over het algemeen ook gemakkelijker te onderhouden. Hierdoor bespaar je niet alleen geld op water en meststoffen, maar hoef je ook minder tijd en energie in je tuin te steken. Je kunt inheemse planten vinden bij lokale kwekerijen en tuincentra. Enkele voorbeelden van inheemse planten in Nederland zijn de vlinderstruik, de wilde akelei en de gewone esdoorn. Door deze planten in je tuin te zetten, creëer je een prachtige omgeving voor lokale fauna en flora en verminder je je ecologische voetafdruk.

Gebruik organische meststoffen

Chemische meststoffen bevatten synthetische stoffen die de bodem en de waterkwaliteit kunnen aantasten. In plaats daarvan kun je beter gebruikmaken van organische meststoffen, zoals compost of mest van dieren zoals kippen en koeien. Deze bevatten natuurlijke voedingsstoffen die de bodem verbeteren en de gezondheid van je planten verbeteren. Je kunt zelf compost maken door organisch materiaal zoals bladeren, gras en groente- en fruitresten te verzamelen in een compostbak.

Investeer in een houten regenton

Een andere manier om je tuin milieuvriendelijker te maken, is door een regenton bestellen. Een houten regenton is een vat dat regenwater opvangt dat van je dak stroomt. Dit water kun je vervolgens gebruiken om je planten water te geven, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk op je waterrekening en het regenwater is zacht en voedzamer voor je planten dan leidingwater. Bij Voertonnen.nl kun je bijvoorbeeld terecht voor een houten regenton maar ook kan je hier terecht voor een voerton of een compostbak. Ze bieden verschillende formaten en stijlen aan, zodat je de regenton kunt vinden die het beste past bij jouw tuin.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500