Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schilderijenverkoop voor onderzoek naar diabetes

Geplaatst op: 9 mei 2023

De schildersgroep Profondo organiseert tijdens Zwartsluis onder Zeil op zaterdag 20 mei aan de Handelskade een unieke schilderijenverkoop. De leden hebben eigen werk beschikbaar gesteld waarvan de opbrengst naar onderzoek gaat voor diabetes type 1.

 Annie van Dijk – zelf lid van Profondo – heeft het initiatief voor de inzameling genomen. Haar kleindochter Lizzie (10 jaar) kreeg in augustus 2022 de diagnose Diabetes Type 1. Als oma ervaart ze van nabij de grote impact die deze ziekte op het leven van Lizzie heeft.

“Er wordt continu onderzoek verricht naar genezingsmogelijkheden en met name het actuele stamcelonderzoek geeft hoopvolle resultaten”, vertelt Annie van Dijk. “Zo komt hopelijk de kans op genezing steeds dichterbij. Dat zou geweldig zijn voor alle jeugdige mensen die aan deze vorm van diabetes lijden”.

Voor dergelijk onderzoek is natuurlijk veel geld nodig. “Maar alle beetjes helpen”, zegt Annie. “En daarom ben ik enorm blij met de belangeloze medewerking van onze club. Er worden werkelijk schitterende stukken aangeboden. Naast schilderijen zijn er ook allerlei kleine kunstwerken als beschilderde schelpen, wenskaarten of mini-schilderijtjes verkocht. Alles wordt op 20 mei tentoongesteld bij ZWPD aan de Handelskade 25.”

De tentoonstelling is te bezoeken van 10.00 – 17.00 uur. Om 16.00 uur vindt er een speciale veiling plaats van een van de topwerken. Voor iedereen die van kunst houdt is de expositie een absolute aanrader. En het eraan gekoppelde goede doel maakt een bezoekje extra de moeite waard. Ook online wordt er geld ingezameld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500