Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis workshop veilig online bankieren

Geplaatst op: 10 mei 2023

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op vrijdag 12 mei leert u bij de bibliotheek hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen? Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

De Bibliotheek organiseert deze workshop in samenwerking met de Regiobank. RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In dorpen en kleine steden zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt.

De workshop in Genemuiden begint om 18.45 uur en duurt tot 20.00 uur.Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda of neem rechtstreeks contact met Bibliotheek Genemuiden, telefoon 038-3855371 – mail genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl of Bibliotheek Hasselt, telefoon 038-4771716 – mail hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500