Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weteringtoernooi voor kelderklassers, doet het dit jaar nét even anders

Geplaatst op: 11 mei 2023

Foto: Jennie Bruintjes - archief

Op de velden van Sportclub Genemuiden vindt zaterdag 10 juni voor de 9e keer het Weteringtoernooi plaats. Deze jaargang van het eendaagse kelderklasse evenement, gaat het nét iets anders dan de voorgaande edities. Zo wordt er dit keer, naast het reguliere elf-tegen-elf, nu ook zeven-tegen-zeven toegevoegd aan het toernooi.

Dit nieuwe smaakje is een bewuste keuze, laat de organisatie weten. “Het zeven-tegen-zeven is vooral opgezet om de vrienden- en familieteams onderdak te bieden. We zijn van oorsprong natuurlijk een toernooi voor de allerlaagste seniorenteams en daar willen we ook weer meer op gaan inzetten. Maar we hebben de vrienden- en familieteams met al hun gezelligheid ondertussen óók in ons hart gesloten. Op deze manier hopen we alle deelnemers tevreden te houden En voor sommige teams is het misschien ook beter dat ze op een half veld spelen, in plaats van op een heel veld”, knipoogt een van de organisatoren.

Het deelnemersveld zelf kent ook een aantal nieuwe smaken. Zo zijn er bijvoorbeeld debutanten te bewonderen uit Hardenberg (Hardenberg’85) en doet er voor het eerst een team van Rohda Raalte mee. Met in totaal 27 teams, zit het toernooi dan ook ramvol. Ook titelverdediger BMR 3 uit Limburg is dit jaar weer van de partij. “We hopen dat ze hun gewonnen gouden kratje bier van de vorige editie weer inleveren. Maar voor de zekerheid voorzien we gewoon een kratje bier extra van een glanzend gouden laagje.”

Daarnaast staat het vorig jaar geïntroduceerde ‘kratje latje’ ook weer op het programma. Hierbij is het de bedoeling dat de teams zo vaak mogelijk een leeg kratje bier van de lat schieten, waarbij de winnaar één minuut gratis bier mag tappen. De kelderklasse-versie van het gratis winkelen.
Een succesnummer, vindt de organisatie. “Dit viel erg in de smaak, ook al werd het kratje niet zo gek vaak geraakt. We raden de teams dan ook aan om de lat voor deze editie wat hoger te leggen.”

De eerste kelderklassers trappen om 09.30 af, de finale is rond de klok van vier. En ook voor de finale, heeft de organisatie iets bijzonders in petto. “We hebben Bert van Losser weten te strikken om live verslag te geven rondom de finale. Op deze manier hopen we de finale iets meer ‘sjeu’ te geven.” Van Losser is één van de gezichten van RTV Oost en doet daarnaast ook verslaggeving voor voetbalwedstrijden op ESPN.

Op dat moment is het feest op het horecaplein waarschijnlijk al losgebarsten. Radio 538 jock en Zwarte Cross Mega Tent DJ Danny Blom komt draaien, Danny Heden neemt tussendoor met zijn zoetgevooisde stemgeluid de zangmicrofoon ten hand. Het feest gaat door tot 20.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500