Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

NK-ticket voor Hannah, Josephine en Loïs

Geplaatst op: 15 mei 2023

Op 13 en 14 mei is er gestreden om de NK-tickets later dit seizoen in Zwolle. EGSV Genemuiden nam deel met vijf teams aan de halve finale. Het jeugdteam, bestaande uit Hannah Brouwer, Josephine Tuinman en Loïs Gregoire, heeft hun beste oefening van het seizoen laten zien. Dat werd beloond met een 6e plaats. Met deze ranking hebben ze zich gekwalificeerd voor het NK op 10 juni in Oss.

De overige teams van EGSV Genemuiden mogen trots terugkijken op een succesvol seizoen waarin ze veel concurrentie achter zich hebben gelaten. Helaas zijn er door zenuwen wat foutjes gemaakt, waardoor de andere jeugdteams, bestaande uit Fayenn de Leeuw en Leonie Oudenaarden en team Iris Doldersum, Fleur van Dalfsen en Tess van Dalfsen, geen kans hebben op doorstroming.

Beide juniorenteams hebben het beste uit zichzelf gehaald. Echter, de teams, Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma, en Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof, hebben sterke concurrentie moeten laten voorgaan op weg naar het NK.

Binnenkort zullen Lieke van Dijk, Ashley Jager en Loïs Lassche ook afreizen naar Oss om te strijden voor een plaats op het NK C-lijn.

De overige teams zullen zich voorbereiden op het Lentetoernooi op 17 juni in Genemuiden en de clubkampioenschappen op 8 juli in ‘d Overtoom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500