Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vulkaanuitbarsting op Rehobôthschool

Geplaatst op: 16 mei 2023

Wekenlang hebben de 220 leerlingen van de Rehobôthschool toegeleefd naar dinsdagavond. Of beter gezegd: toegewerkt. Want kosten noch moeiten werden gespaard om grote werkstukken te maken voor de presentatieavond.

“Ieder jaar hebben we een bijzondere actie”, vertelt directeur Bart Gijssen. “Het ene jaar is dat een sportief evenement, het andere jaar houden we een markt voor het goede doel en dit jaar gingen we creatief aan de slag voor de presentaties in klaslokalen. We doen als scholen niet mee met de optocht van Koningsdag, maar geven op deze manier invulling aan de creativiteit”, zegt Gijssen. Thema van dit jaar is de Werelderfgoedlijst van Unesco.

“De kinderen hebben de afgelopen weken iedere middag gewerkt aan hun presentaties en werkstukken”, vult Gijssen aan. “Het was een hele kluif, maar gelukkig hebben we in Genemuiden tapijt- en kartonresten genoeg waarmee kinderen aan de slag konden. Door dit soort opdrachten hopen we de kinderen niet alleen creativiteit bij te brengen, maar ook kennis over wat er op de wereld te zien is. Zo leren ze waarom het belangrijk is om erfgoed te bewaren voor volgende generaties”, zegt de directeur.

De leerlingen hebben er zichtbaar geen gras over laten groeien. Een lokaal staat in het teken van China, compleet met Chinese muur. Kinderen hebben hun naam vertaald in het Chinees en de klas versierd met lampionnen. Een andere klas heeft een vulkaanuitbarsting gemaakt. Op het digitale schoolbord is op een video te zien hoe de kinderen ‘vluchten’ voor de lava rondom de Bergingsvijver. Alles is uit de kast getrokken om er een bijzondere avond van te maken. Dat is gelukt, als we de enthousiaste reacties van de (o)pa’s en (o)ma’s mogen geloven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500