Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente zoekt energieklussers

Geplaatst op: 17 mei 2023

Sinds eind 2022 werkt de gemeente Zwartewaterland met Energiecoaches. Zij geven advies aan inwoners over gedrag en maatregelen die ze kunnen toepassen om hun huis te verduurzamen en de energierekening te verlagen. Voor het uitvoeren van kleine, praktische klussen gaat de gemeente nu ook een team van Energieklussers in het leven roepen.

Lucca Koekoek (junior projectleider Energietransitie) kan niet wachten om met het team aan de slag te gaan: “We merken dat mensen die advies hebben gekregen het lastig vinden om zelf de klussen uit te voeren. Ze hebben geen tijd of zijn zelf niet zo handig. Dat is zonde, want door kleine oplossingen kun je echt al besparen op je energierekening.” De nieuwe Energieklussers gaan inwoners gratis helpen met klussen zoals het plaatsen van bijvoorbeeld tochtstrips, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie, brievenbusborstels of ledlampen.

Als energieklusser ben je handig, zelfstandig, flexibel en heb je ervaring als klusser. De gemeente Zwartewaterland zoekt mensen die ongeveer 2 dagdelen per week beschikbaar zijn en een rijbewijs hebben. Ook belangrijk is natuurlijk dat de energieklussers interesse hebben in duurzaamheid en graag inwoners van Zwartewaterland willen helpen met het besparen op hun energierekening.

We hopen vooral dat de energieklussers er energie van krijgen om andere inwoners een handje te helpen met het besparen op de energierekening, maar natuurlijk doe je het niet voor niets. Energieklussers krijgen een gratis opleiding en alle benodigde materialen om de klussen uit te voeren. Daarnaast ontvangen zij een vrijwilligersvergoeding.

Heb jij interesse om Energieklusser te worden? Stuur dan voor 9 juni een mailtje naar duurzaam@zwartewaterland.nl. Opgeven in duo’s mag ook!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500