Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Noodweg op Tag na vragen BGZ en SGP

Geplaatst op: 26 mei 2023

Tussen de Prikker en de Taghof in Genemuiden komt een tijdelijke weg. Die moet ervoor zorgen dat verkeer tijdens de afsluiting van de Tagweg op twee manieren de wijk in en uit kan rijden. De weg gaat woensdag 31 mei open. Met deze maatregel komt de gemeente Zwartewaterland de bewoners van de wijk tegemoet en wordt de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden aan de Tagweg verbeterd.

Op 17 mei sloot Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) de Tagweg af. Dat is nodig om op deze plek kabels en leidingen te leggen. Ook wordt de weg verlegd. En krijgt de weg een veilige inrichting. Daarmee wordt de toegang tot dit deel van de wijk verbeterd.

De afsluiting aan twee kanten van de Tagweg is nodig voor de nutsbedrijven om veilig aan het werk te kunnen. Over de ingestelde omleidingsroute kreeg de gemeente veel vragen. Daarom heeft de gemeente besloten om een extra mogelijkheid te maken om de wijk in en uit te rijden.

Tijdelijke weg

Op het grasveld tussen de Prikker en Taghof komt een tijdelijke weg. Die wordt aangelegd met behulp van betonplaten. Deze werkzaamheden starten vrijdag 26 mei. Vanaf woensdag 31 mei kan de weg in gebruik worden genomen. Eerder werd deze tijdelijke weg ook ingezet tijdens rioleringswerkzaamheden in de Prikker. Door de tijdelijke weg kan het verkeer straks ook via de Kamperdijk en Taghof de wijk in en uit rijden.

De tijdelijke weg blijft beschikbaar tot de toegang tot de Spil vanaf de Tagweg weer open is. De gemeente Zwartewaterland heeft met de OCG afgesproken deze afsluiting zo snel mogelijk weer te openen. De verwachting is dat dit deel van de Tagweg half juli weer open kan.

Verkeersregelaars

Voor de aanleg van de tijdelijke weg is gekozen in afstemming met de Johannes Calvijnschool. De gemeente zet verkeersregelaars in om te zorgen dat kinderen veilig naar de school kunnen. Ook stelt de gemeente een maximumsnelheid in en worden tijdelijke drempels geplaatst ter hoogte van de ingang van het schoolplein. Door die maatregelen moet de snelheid op de Taghof uit het verkeer worden gehaald.

Naast de nieuwe tijdelijke weg, blijft ook de huidige omleidingsroute beschikbaar. Bewoners krijgen hiermee twee manieren om de wijk in en uit te rijden. Daarmee wordt de druk op de omleidingsroute beperkt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500