Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers klaar voor zware beklimming

Geplaatst op: 5 juni 2023

De zon straalt al krachtig als de wijzers van de Grote Kerk 7 uur aangeven. Inmiddels hebben zich alle deelnemers verzameld bij de ijsbaan in Genemuiden om naar Schiphol te vertrekken met de bus. Diverse familieleden stonden de deelnemers uit te zwaaien. Het gaf een gevoel zoals je vroeger werd uitgezwaaid als je op schoolreisje ging.

Ook vanuit de organisatie is er wederom dankbaarheid, omdat Gerrit Eenkhoorn van de Zwolse Accountants Maatschappij uit Genemuiden, aangeboden heeft om de kosten van de bus voor zijn rekening te nemen!

Inmiddels was het tijd om te vertrekken. De sfeer was gelijk goed, iedereen had er zin in. Het was nog even spannend wat de situatie in de omgeving van Amsterdam en Schiphol zou zijn, omdat het treinverkeer al geruime tijd stil lag i.v.m met een storing. Ondanks dat het erg druk was rondom Schiphol waren wij ruim op tijd om in te checken.

Tijdens de vlucht heeft de piloot nog extra aandacht gegeven dat er een grote groep uit Genemuiden aan boord was op weg naar een speciaal event. Dick Lindeboom en Arvid de Lange werden door de stewardess in de watten gelegd omdat zij vandaag allebei jarig zijn.

Bij aankomst in Toulouse zijn de meeste deelnemers in een touringcar gestapt, een paar begeleiders gingen met een huurbusje richting het hotel. Bij aankomst van het hotel was Piet van der Sluis met zijn vrouw inmiddels gearriveerd en zat op het terras ons te verwelkomen. De weg naar het hotel was vooral met de laatste kilometers een grote uitdaging om daar met een vrachtwagen te rijden. Een smalle weg met scherpe bochten. Maar de chauffeur van Van der Sluis Hans Kooi, manoeuvreerde de 450 pk sterke Scania net zo eenvoudig naar boven zoals Andre Rieu zijn viool bespeelt.

Nadat iedereen was ingecheckt gingen wij met een groepje het parcours van de beklimming voor morgen vast verkennen.
U mag van mij geloven dat het een lastig en zwaar parcours is wat de deelnemers morgen gaan rijden of wandelen. En dan te denken dat sommige mensen de brug bij Hasselt al een lastig vinden.

Maar de deelnemers zijn super gemotiveerd en goed voorbereid. zeker ook het doel waar zij het voor doen. De Wijkwieg. De deelnemers gaan de uitdaging aan, het zou fijn zijn als u hen daarin ondersteunt op www.wijkwiegactie.nl, zij verdienen het!

De dag werd afgesloten met een heerlijke Franse maaltijd. Tenslotte nam Jan Pleijsier nog het woord om in het kort uit te leggen over de dagindeling. Morgen de de beklimming.

Kasper Koster

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500