Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwbouw Binnenveld vooral gericht op senioren en starters

Geplaatst op: 7 juni 2023

Op het nieuwbouwplan aan het Binnenveld, naast Adullam, worden vooral woonvoorzieningen getroffen voor senioren en starters. Dat bleek dinsdagavond tijdens de presentatie van de plannen in d’Overtoom.

Volgens de plannen die er nu liggen komen er meerdere woontorens die gezamenlijk 62 appartementen voor ouderen moeten bevatten. Daarnaast komen er 42 appartementen voor starters op de woningmarkt. Voor deze doelgroep worden ook 16 rug-aan-rug gebouwd.

Als de gemeenteraad later dit jaar akkoord gaat met dit voorstel komen er ook 18 vrije kavels en 27 hofjeswoningen voor senioren. Tot slot wordt er een gebouw gerealiseerd waar een zorginitiatief in gehuisvest kan worden. In de nieuwe wijk komen 323 parkeerplaatsen. De plannen zijn nog onder voorbehoud, op zijn vroegst gaat eind 2024 de eerste paal de grond in.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500