Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente geeft korting op aanschaf planten

Geplaatst op: 8 juni 2023

Om inwoners te stimuleren mee te doen aan het NK Tegelwippen start de gemeente Zwartewaterland een kortingsactie. In ruil voor gewipte tegels ontvangen inwoners maximaal € 20 korting op plantmateriaal. “Het budget dat wij hebben voor deze kortingsactie is beperkt”, benadrukt wethouder Maarten Slingerland. “Wil je meedoen? Zorg dan dat je er snel bij bent!”

Zwartewaterland is volop in de strijd voor het NK Tegelwippen. Dat is de wedstrijd waarin inwoners uit gemeenten in heel Nederland tegels verruilen voor planten. In Zwartewaterland werden sinds de start van het NK Tegelwippen al ruim 1.000 tegels ingeruild voor groen. Met de kortingsactie hoopt de gemeente dit aantal in de komende weken te verhogen. Inwoners die mee willen doen aan de kortingsactie, kunnen hiervoor terecht op drie plekken in de gemeente: bij hoveniersbedrijf Johan van Dijk in Genemuiden, de Welkoop in Hasselt en Ruach in Zwartsluis.

“Door het ontstenen worden straten en tuinen beter geschikt voor het klimaat. Dat zorgt voor minder hitte in de zomer en minder wateroverlast het najaar en winter. Op die manier maken we samen onze gemeente klimaatrobuuster”, geeft Slingerland het belang van het tegelwippen aan. “Maar meer groen maakt uw straat of tuin ook vrolijker en levendiger en draagt bovendien bij aan een betere biodiversiteit.” 

Korting op meerjarig plantmateriaal

Om een begin te maken met een klimaatbestendige tuin stelt de gemeente Zwartewaterland budget beschikbaar voor inwoners. Zij kunnen een korting ontvangen van maximaal € 20 bij de aankoop van plantmateriaal bij de Welkoop, Ruach of hoveniersbedrijf Johan van Dijk.

De korting is alleen geldig op de aanschaf van vast (meerjarig) plantmateriaal. De korting geldt dus niet voor bijvoorbeeld bloemen of eenjarig plantmateriaal. “We willen dat onze inwoners hun tuin duurzaam vergroenen. Zodat de nieuwe planten ook voor langere tijd blijven staan. En daarmee de kans krijgen om te groeien”, legt wethouder Slingerland uit.

Op=op

Om in aanmerking te komen voor de kortingsactie, moeten inwoners eerst tegels in hun tuin of op hun erf wippen. En het aantal gewipte tegels doorgeven op de website nk-tegelwippen.nl. Met de geprinte bevestigingsmail die zij via deze website ontvangen, kunnen ze bij de kassa van hoveniersbedrijf Johan van Dijk in Genemuiden, de Welkoop in Hasselt of Ruach in Zwartsluis de korting op het plantmateriaal vragen. Slingerland: “Samen met onze inwoners kunnen we een succes maken van dit NK Tegelwippen.”

De actie loopt tot uiterlijk 31 oktober 2023 of zolang het budget voor de kortingsactie beschikbaar is. Alle actievoorwaarden staan op www.zwartewaterland.nl/nk-tegelwippen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500