Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Extra subsidie van 10.000 euro voor eenmalige culturele activiteiten

Geplaatst op: 12 juni 2023

De gemeente Zwartewaterland stelt 10.000 euro extra subsidie beschikbaar voor het Fonds Eenmalige Culturele Activiteiten (FECA). In het eerste kwartaal van 2023 was het jaarlijks beschikbare subsidiebedrag van 15.000 euro al volledig besteed aan aanvragen. Voor dit jaar komt daar nu 10.000 euro bij. Wethouder Jan van der Poel: “Het is een teken dat stichtingen en verenigingen het Fonds steeds beter weten te vinden.”

Het FECA bestaat sinds 2015 en komt uit het gemeentelijke cultuurbeleid. De subsidieregeling is in het leven geroepen om kleinschalige eenmalige culturele en cultuurhistorische activiteiten in Zwartewaterland een kans te geven. De afgelopen jaren hebben heel wat organisaties in Zwartewaterland een beroep gedaan op het FECA. Zo konden er al veel culturele activiteiten (mede) mogelijk worden gemaakt met een bijdrage uit het fonds.

Wethouder Jan van der Poel: “We hechten veel waarde aan culturele activiteiten in onze gemeente. In de eerste drie maanden van 2023 konden we met een financiële bijdrage uit het fonds al 10 aanvragers helpen. Van een concert van het Hasselt’s Mannenkoor, een boek over de Joodse geschiedenis van Zwartewaterland tot educatie over de Genemuider Bovenstem. Met de extra subsidie kunnen we dit jaar nog meer aanvragers financieel ondersteunen.” Het fonds is niet bedoeld voor het volledig financieren van activiteiten. Initiatiefnemers moeten ook zelf een inspanning verrichten om de financiering rond te krijgen.

Wie een goed idee of voorstel heeft voor een culturele activiteit in Zwartewaterland kan vanaf vandaag weer een aanvraag bij de gemeente indienen. Het digitale formulier en de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen zijn te vinden op zwartewaterland.nl/feca.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500