Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners kunnen weer gratis gewipte tegels inleveren

Geplaatst op: 15 juni 2023

De gemeente Zwartewaterland helpt voor het tweede jaar op rij inwoners die meedoen aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij inwoners uit gemeenten in heel Nederland tegels verruilen voor planten. Inwoners die tegels wippen, kunnen deze tegels dit jaar op twee locaties gratis inleveren.

In het kader van het NK Tegelwippen konden inwoners vorig jaar voor het eerst gewipte tegels gratis  inleveren bij Van Dijk Containers in Genemuiden. Dat kan vanaf nu opnieuw op deze locatie. Daarnaast biedt de gemeente Zwartewaterland inwoners ook de mogelijkheid om gewipte tegels gratis in te leveren bij Schagen Infra aan de Hanzeweg 21 in Hasselt.

“Met deze extra locatie willen we het voor nog meer inwoners makkelijk maken om tegels te wippen”, aldus Slingerland. “Vorig jaar behaalde Zwartewaterland bij het NK Tegelwippen een achtste plaats in het landelijke klassement van de 80 kleine gemeenten. Met hulp van onze inwoners hopen we ook dit jaar weer op een mooi resultaat.”

Gratis inleveren tegels

Inwoners die tegels wippen om daarmee namens Zwartewaterland mee te doen aan het NK Tegelwippen, kunnen deze tegels tijdens openingstijden gratis inleveren bij Van Dijk Containers aan de Sisalstraat 37 in Genemuiden. Het kan dit jaar, tussen 08.00 en 16.00 uur voor het eerst ook bij Schagen Infra aan de Hanzeweg 21 in Hasselt.

In ruil voor de mogelijkheid om de tegels gratis in te leveren, vraagt de gemeente inwoners het aantal gewipte tegels op te geven via de website www.nktegelwippen.nl. Alle tegels die in Zwartewaterland voor 31 oktober 2023 worden vervangen voor groen tellen mee voor de Tegelstand.

Wethouder Slingerland: “Je geeft daarmee bovendien jouw tegels een tweede leven. De gewipte stoeptegels worden verwerkt tot granulaat. Dat gebruiken we bij wegenbouwprojecten in onze gemeente.”

Korting op planten

Naast de mogelijkheid om gratis tegels in te leveren, geeft de gemeente Zwartewaterland inwoners maximaal € 20 korting op de aanschaf van plantmateriaal bij de Welkoop, Ruach of hoveniersbedrijf Johan van Dijk. Om in aanmerking te komen voor de kortingsactie, moeten inwoners eerst tegels in hun tuin of op hun erf wippen.

Meer informatie over deze kortingsactie en het gratis inleveren van gewipte tegels staat op www.zwartewaterland.nl/nk-tegelwippen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500