Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzameling textiel voor de CliniClowns

Geplaatst op: 15 juni 2023

Zwartewaterlanders kunnen op maandag 19 juni textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Clini Clowns. Afgelopen week viel er voor deze actie een speciale afvalzak op de deurmat.

Inwoners van Zwartewaterland kunnen de afvalzakken vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom.

Het is belangrijk dat het textiel droog en schoon is. De ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er bijvoorbeeld verf- of olievlekken zitten. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren horen niet in de afvalzakken thuis. Deze materialen moeten bij het grofvuil.

Heb je niet voldoende aan de inzamelzak? Dan kun je gerust een andere plastic zak of vuilniszak hiervoor gebruiken. Zorg ervoor dat hij goed afgesloten is. Het is van belang om de ingezamelde kleding schoon en droog te houden.

CliniClowns bezorgen zieke kinderen een zorgeloos moment en zorgen dat mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat doen ze in Nederland al meer dan 25 jaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500