Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum sluit drukke maand juni af met MAF

Geplaatst op: 24 juni 2023

In de afgelopen weken bezochten 450 gasten het Tapijtmuseum, waarvan 400 in groepsverband. Er kwamen 50 “losse” bezoekers die tijdens hun vakantie in NW-Overijssel een uitstapje maakten naar Genemuiden. De museumvrijwilligsters en -vrijwilligers zorgden op 15 morgens en middagen voor een zeer gewaardeerd bezoek met koffie, gebak, lunches en demonstraties. Op woensdagavond 28 juni a.s. eindigt het junibezoek met de komst van ongeveer 80 MAF-donateurs uit Nederland. Zij steunen het werk van het Mission Aviation Fellowship, een organisatie die wereldwijd ontwikkelingshulp, noodhulp, medische hulp en zending verzorgt.

Naast het uitvoeren van de demonstraties, begeleidden de vrijwilligers ook nog de kunstenaars van het Ambachtenlab. Carolien Evers en Ruben Warnshuis oriënteerden zich in juni op de mogelijkheden in het Tapijtmuseum. Zij werken nu hun ideeën uit over het verwerken van oude materialen met nieuwe technieken en van nieuwe materialen met oude technieken. (Zie foto.) Op dinsdagmiddag 27 juni, vanaf 13.30 uur, zijn belangstellenden welkom om te zien hoe zij nieuwe vormen, materialen en kleuren toepassen.

De laatste aanwinst van het Tapijtmuseum hangt in de Biezenafdeling: een prachtig glas-in-lood raam, geschonken door de familie Oussoren. Het raam is gerestaureerd door glas-in-lood kunstenaar Erik Hilhorst.

Op zaterdag 1 juli a.s., tijdens de Stoomdag van het stoomgemaal op de Kamperzeedijk, is het Tapijtmuseum geopend van 13.30 – 16.30 uur,  de laatste rondleiding begint om 15.30 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500