Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste deel Tagweg weer open

Geplaatst op: 17 juli 2023

De werkzaamheden aan het eerste deel van de Tagweg in Genemuiden zijn klaar. Daardoor kan verkeer vanaf de Tagweg via de Spil weer de wijk in. De tijdelijke weg die de gemeente beschikbaar heeft gemaakt bij de Prikker, wordt daarom vandaag weggehaald.

De Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) werkt op dit moment aan de Tagweg. Deze weg krijgt een veilige inrichting. Daarmee moet straks de toegang tot dit deel van de wijk worden verbeterd.

Voor de werkzaamheden aan de Tagweg werd dit voorjaar de toegang tot de Spil en tot het Hoofdspoor afgesloten. Voor het verkeer werd een omleidingsroute gemaakt. Daarnaast legde de gemeente Zwartewaterland een tijdelijke weg aan tussen de Prikker en Taghof. Die tijdelijke weg bood bewoners een extra mogelijkheid om de wijk in en uit te rijden.

 Nu de toegang tot de Spil weer open is, sluit de gemeente op maandag 17 juli de tijdelijke weg tussen de Prikker en Taghof. Dan worden de betonnen platen op dit stuk weggehaald. Daarmee komen ook de tijdelijke verkeersmaatregelen bij de Johannes Calvijnschool te vervallen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500