Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sjoerd en Hanneke vallen voor rust van Hasselt en prachtige Parkwachter

Geplaatst op: 19 juli 2023

(Adv.) “Het is net alsof je een warme deken om je heen voelt…”, zeggen Sjoerd en Hanneke Nauta (beide 63 jaar) als ze het over hun toekomstige woonomgeving hebben. Ze kochten een appartement in De Parkwachter en kunnen niet wachten tot ze naar Hasselt verhuizen. “We wonen straks in een prachtig gebouw dat helemaal voldoet aan onze wensen. En dan dat uitzicht over het landschap…”

Alleen uit de auto stappen is al genieten, zegt Hanneke. “Wij wonen nu onder de rook van Schiphol. Elke drie minuten hebben we een vliegtuig boven onze tuin. En als die even stil zijn, horen we de auto’s. Alleen daarom al waren we uitgekeken op de Randstad. We wilden heel graag naar een rustiger gebied. En omdat onze kinderen al lang uit huis zijn, kunnen we deze stap ook makkelijker maken. ‘Groot gelijk…’, zeiden ze.”

Volledig up-to-date

De roots van Sjoerd liggen in Friesland, Hanneke woonde ooit in Meppel. Daarom richtten ze zich bij de zoektocht vooral op Drenthe, Friesland en Overijssel. “Toen we de plannen voor De Parkwachter onder ogen kregen, waren we meteen verkocht”, vertelt Sjoerd. “En niet alleen vanwege het ontwerp en het uitzicht. We hebben straks een woning die volledig up-to-date is en energieneutraal. Ons appartement is volledig toekomstbestendig.”

Veilig en vertrouwd

En de omgeving voelt ‘veilig en vertrouwd’ aan, vindt Sjoerd. “Als je in het centrum van Hasselt loopt, groeten mensen elkaar. Dat gebeurt in de Randstad helemaal niet meer. Mensen zijn vriendelijk en hebben belangstelling voor elkaar. Dat merkten we ook tijdens het open huis van De Parkwachter, waar we de bouwer en een aantal toekomstige buren ontmoetten. Die zijn net als ons enorm enthousiast. Ook dat contact voelde meteen goed.”

Prachtige regio

Hasselt en omgeving passen goed bij hun leven, vult Hanneke aan. “We houden erg van wandelen en fietsen. Wat dat betreft komen we natuurlijk in een prachtige regio terecht. En Hasselt ligt best centraal: binnen een uur zijn we bijvoorbeeld bij twee van onze kinderen die in Arnhem en Amersfoort wonen. En dichtbij Hasselt liggen mooie steden als Zwolle, Meppel en Kampen. Bovendien heeft Hasselt ook een gezellig centrum met veel voorzieningen.”

Geen wonder dat ze ‘heel veel zin’ hebben in de verhuizing naar De Parkwachter. “Elke keer dat we er komen, raken we enthousiaster”, klinkt het. En met een glimlach: “Er zijn nog een aantal appartementen te koop, hoorden wij. Tegen de belangstellenden zouden we willen zeggen: ‘waar wacht je nog op?’”

Net zo enthousiast geworden als Sjoerd en Hanneke over de Parkwachter? Kijk op de site.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500