Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wisselende resultaten voor rijders STG De Eendracht

Geplaatst op: 19 juli 2023

Afgelopen zaterdag was de Stouwdamcompetitie voor de eerste keer in Hattem neergestreken. De zesde van de acht wedstrijden en tevens de laatste voor zomervakantie. Ook deze keer deden de rijders en rijdsters van de STG De Eendracht weer mee. De wedstrijd bestond deze keer uit een 100 meter, een rit in lijn en een afvalkoers.

Bij de pupillen 1 meisjes en jongens lieten vooral Lieke van Dijk en Sander Voorhorst zich goed zien. Lieke werd in een veld van 27 deelnemers uiteindelijk 4e, na een keurige 4 e en 5e plaats op de eerste twee afstanden en een wat tegenvallende negende plaats op de afvalkoers. In het tussenklassement neemt ze ook de vierde plaats in. Sander reed een zeer gelijkmatige wedstrijd en met twee 5e en een 4e plaats werd hij uiteindelijk ook 5e in zijn categorie.

Bij de kadetten meisjes en jongens konden Laurien Winters en Stijn de Jong geen potten breken. Stijn begon nog met een keurige 5e plaats op de 100 meter, maar kon dit in het vervolg van de wedstijd niet vasthouden. De beide andere afstanden verliepen teleurstellend en eindigde hij achterin het veld. In het tussenklassement staat hij nog wel steeds op een tweede plaats en houdt hij zicht op een goede eindklassering.

Bij de junioren B reed Harmen Last, zoals eigenlijk elke wedstrijd, naar een prima tweede plaats. Tweede op elke afstand, tweede in de daguitslag en tweede in het tussenklassement. De tweede plaats is hem dit jaar op het lijf geschreven.

Maud de Jong begon, bij de junioren B meisjes, heel sterk aan haar wedstrijddag. Ze won voor het eerst een afstand, de 100 meter in 12,135 seconden. Een heel sterke tijd waar niemand aankwam. Op de twee afstanden die volgden werd ze respectievelijk 3e en 4e, wat resulteerde in een tweede plaats aan het einde van de dag. Maud staat in het tussenklassement 3e en mag nog voorzichtig omhoog kijken of ze nog een plekje kan stijgen.

Al met al een prima dag voor de rijders van de STG. De komende weken is het vakantie en de laatste twee wedstrijden zullen worden gereden op 9 en 16 september in Nijeveen en Oldebroek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500