Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pascal Eenkhoorn als tweede over finish tijdens touretappe

Geplaatst op: 20 juli 2023

Kasper Asgreen is in een zinderende finale van de achttiende etappe ervandoor gegaan met de dagzege. Pascal Eenkhoorn werd tweede, maar de 26-jarige wielrenner uit Genemuiden was wel de man die de 185 kilometer naar Bourg-en-Bresse kleurde, dankzij een rebelse demarrage op een kleine zeventig kilometer van de finish.

Eenkhoorn was in de sprint in de straten van Bourg-en-Bresse nog wel rapper dan medevluchters Jonas Abrahamsen en Victor Campenaerts.

De vlakke rit moest en zou een massasprint worden, maar alles werd anders toen Eenkhoorn de oversteek maakte vanuit het peloton naar drie vluchters vooraan. Het moraal in de al vroeg ontstane kopgroep kreeg een nieuwe impuls toen Eenkhoorn was aangesloten. Het viertal bleef ternauwernood uit handen van het aanstormende peloton.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500