Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe kun je een dringende aankoop financieren?

Geplaatst op: 8 augustus 2023

(Advertentie) Ken je dat gevoel wanneer je net dat ene item ontdekt waar je al even naar op zoek was, maar je bankrekening zegt nee als je het wilt kopen? Iedereen maakt het wel eens mee. Of stel dat je smartphone op de grond donderde, maar je hebt nu niet de nodige fondsen om een nieuwe te kopen. Een klein geldbedrag lenen kan dan dikwijls de oplossing voor je probleem zijn. In deze blog laten we je zien op welke manieren dat gebruikelijk en veilig is.

Spaargeld of familie

De meest ideale manier om een dringende aankoop te financieren is met je eigen spaargeld. Als je een noodfonds hebt opgebouwd, kun je het geld direct gebruiken zonder extra kosten of schulden. Heb je dat niet moet je naar een van de onderstaande oplossingen grijpen.

In sommige gevallen kun je overwegen om een lening te vragen aan familieleden of vrienden. Zorg er echter voor dat je duidelijke afspraken maakt en je verantwoordelijkheid neemt om de lening terug te betalen. Het zou anders wel eens voor een breuk in de familie kunnen zorgen.

Via de bank of een online kredietverlener

Creditcard

Als je een creditcard hebt, kun je deze gebruiken om de aankoop te doen. Creditcards bieden vaak de mogelijkheid om aankopen in termijnen terug te betalen. Maar meestal aan een hoge rentevoet. Probeer indien mogelijk het volledige bedrag binnen de rentevrije periode terug te betalen om extra kosten te vermijden.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een andere optie om een dringende aankoop te financieren. Hierbij leen je een vast bedrag van een kredietverstrekker en betaal je het geleende bedrag terug met rente in maandelijkse termijnen over een vooraf bepaalde periode.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kun je vergelijken met een persoonlijke lening. Maar bij dit krediet kun je tot een bepaald bedrag lenen en terugbetalen wanneer je wilt. Het is een flexibeler krediet. Maar er schuilt een gevaar bij: het kan leiden tot overmatige schulden als je niet verantwoordelijk omgaat met dit soort van lening.

Een groter saldo op je zichtrekening

Als je een rekening-courant krediet hebt bij je bank, kun je dit gebruiken om een dringende aankoop te financieren. Dit is een doorlopend krediet dat je de mogelijkheid geeft om tot een bepaald bedrag rood te staan op je betaalrekening. Let wel dat je die terugbetaling beter snel doet. Lang in het rood staan kan veel kosten door de hoge interesten. En eens in de bepaalde tijd zal het ook verplicht zijn om een positief saldo op je rekening te hebben.

Wat kunnen we onthouden?

Het is belangrijk om bij het financieren van een dringende aankoop rekening te houden met de kosten, rentetarieven en je eigen financiële situatie. Onthoud dat het altijd het beste is om een noodfonds op te bouwen om onverwachte kosten te kunnen dekken en financiële stress te voorkomen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500