27 juli 2024 t’ Olde Staduus

KNVB-beker avontuur snel afgelopen voor Sportclub

Geplaatst op: 14 augustus 2023

Matthias Breman (l) moet alle zeilen bijzetten om Romano van de Stoep (r) van de bal af te houden.

Het KNVB-bekertoernooi beperkt zich voor Sportclub Genemuiden dit seizoen tot slechts één wedstrijd. In en tegen Barendrecht moest Sportclub na 90 minuten spelen in Barendrecht hun meerdere herkennen.

De thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nadir Jouhri en zou in het verdere verloop van de wedstrijd de bovenliggende partij blijven. Rutger Etten bracht Sportclub Genemuiden voor het rustsignaal nog wel langszij, maar in de 2e helft was het Brent Vugts die Barendecht een ronde verder bracht door de 2-1 binnen te schieten.

Het was allemaal net niet goed genoeg, Sportclub Genemuiden werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en het lukte maar niet om hier onder weg te komen. Aan inzet ontbrak het de groen- witten zeker niet, maar met 3e Divisionist Barendrecht als tegenstander trof het een tegenstander van formaat die net als Genemuiden beslist een ronde verder wilde komen.

Dat het eerste doelpunt aan de zijde van de thuisclub viel was dan ook niet zo verwonderlijk, Sportclub Genemuiden leek in de beginfase niet helemaal bij de les te zijn. Hier profiteerde de tegenstander van, vanuit een korte corner was het de inkomende Nadir Jouhri die geen strobreed in de weg werd gelegd en van afstand de bal in de linkerhoek van het doel schoot.

In het verdere verloop van de eerste helft bleef Barendrecht de bovenliggende partij, Sportclub Genemuiden probeerde het wel maar het lukte amper om van eigen helft af te komen. De gelijkmaker op slag van rust was dan ook een mooie opsteker. Een lange pass van Rens van Benthem bereikte aan de linkerkant Mike Reuvers, deze bracht diezelfde bal bij van Benthem terug die vervolgens de inkomende Rutger Etten op maat bediende. Geen strobeeld in de weggelegd aarzelde deze geen moment, koos de goede hoek uit en met een geplaatst schot was Barendrecht doelman Jomar Gomes gezien.

Deze gelijkmaker op slag van rust gaf weer hoop, Sportclub kwam goed de kleedkamer uit en het begin van de 2e helft begon hoopvol. Sportclub Genemuiden kreeg zelfs een paar opgelegde kansen, zo was het Marc Magan die zijn bal maar net naast zag gaan. Niet veel later leek het er op dat Sportclub Genemuiden op een 1-2 voorsprong zou komen, Rutger Etten was het die de bal binnen schoot maar tot ontzetting van de groen- witte aanhang werd het doelpunt afgekeurd daar de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

Toch zou het Barendrecht zijn die het spel weer naar zich toe zou gaan trekken, het bewoog zich gemakkelijker over het veld en de weg naar het Genemuiden doel werd regelmatig opgezocht. In de 56e minuut wierp dit dan ook zijn vruchten af.  Kort na het afgekeurde doelpunt was het Brent Maxim Vugts die de thuisclub opnieuw op voorsprong zette. Vanaf de zestienmeterlijn schoot hij de bal via de korte hoek en paal binnen.

Deze treffer zou voor Barendrecht voldoende zijn om de winst in eigen huis te houden. Sportclub Genemuiden probeerde het nog wel maar zonder resultaat, het KNVB-bekertoernooi eindigt hiermee al na één wedstrijd. Sportclub Genemuiden kan zich in zijn geheel gaan richten op de competitie, beginnende a.s. zaterdag uit tegen v.v. Hoogeveen.

BVV Barendrecht – SC Genemuiden 2-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. B. van Kommer
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.L. de Koning
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J.P.J. van Gurp

Scoreverloop: 11. Nadir Jouhri 1-0, 44. Rutger Etten 1-1, 56. Brent Maxim Vugts 2-1.

Toeschouwers: 200

Gele kaart: 58. Taner Bayram, 70. Nadir Jouhri, 90+1. Dirk Drexhage (Barendrecht), 27. Jur van Dalfsen, 81. Arend van de Wetering, 84. Jasper Tuinman, 90. Berwout Beimers.

Opstelling BVV Barendrecht: Jomar Gomes, Tim Eekman (50. Jay Brand), Timo de Graaf, Nadir Jouhri, Danny Monster, Romano van der Stoep, Luc Dielhof (73. Niels Vorthoren), Taner Bayram, Robbert Olijfveld, Brent Vugts, Olek Mrowicki (73. Tren Keimpe Dirk Drexhage).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Nick Buitink (46. Bart Jan Brouwer), Mike Reuvers, Rutger Etten (87. Rick Doorn), Matthias Breman (65. Gerben Kolk), Rens van Benthem, Berwout Beimers, Marc Magan (60. Jasper Tuinman).