Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bedrijven besteden het verpakken van goederen uit

Geplaatst op: 11 september 2023

(Adv.) Bedrijven die vloeistoffen en andere materialen bestellen kiezen er steeds vaker voor om deze in handzame hoeveelheden te laten afvullen. Bedrijven die loonverpakking aanbieden doen dan ook goede zaken. Zij kunnen zowel kleine hoeveelheden in flesjes aanleveren, als ook vaten, bigbags en jerrycans afvullen. Op die manier kan de afnemer veel tijd besparen. Zijn product kan direct worden verwerkt of worden door geleverd naar afnemers. Het is immers een stuk efficiënter om een bepaalde stof of materiaal niet eerst te transporteren en pas daarna in de gewenste hoeveelheden te verpakken.

Gespecialiseerde bedrijven met knowhow

Het bedrijf JBC Solutions is één van de gespecialiseerde ondernemingen die het afvullen van vloeistoffen en andere materialen inmiddels volledig in de vingers hebben. Zij leveren zelf verschillende chemische stoffen zoals ethanol, citroenzuur en kopersulfaat. Alles in de gewenste hoeveelheden. Loonverpakken kan worden aangeboden als de klant een grote hoeveelheid afneemt of een doorlopend contract voor levering heeft. In het laatste geval wordt doorgaans periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, geleverd. Of de klant geeft een seintje dat er weer nieuwe voorraad nodig is en deze wordt vervolgens op de afgesproken plaats en tijd afgeleverd. Op deze manier is de continuïteit van levering en productie prima gewaarborgd.

Afvullen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid

Het afvullen van vloeistoffen en andere materialen gebeurt uiteraard met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Zeker als het gaat om licht ontvlambare stoffen zoals ethanol en bio ethanol. De medewerkers die de machines instellen dragen beschermende kleding, ook om het afvullen zuiver te laten gebeuren. Het is immers niet de bedoeling dat er naast de beoogde vloeistof ook nog andere stoffen in de verpakking terechtkomen. Na het afvullen vindt een controle plaats waarna de zending op transport gaat. Dit gebeurt meestal met vrachtwagens. Soms regelt de afnemer zelf het transport, soms wordt het transport samen met de opdracht voor het afvullen geregeld en aan de opdrachtgever doorberekend.

Afvullen is allang geen mensenwerk meer

Het afvullen van vloeistoffen is al vele decennia geen handwerk meer. Of het nu gaat om het vullen van een vat met precies 1.000 liter of het vullen van flesjes met 0,25 cc, het gebeurt allemaal met behulp van machines. Die worden uiteraard wel ingesteld door de mensen die ze bedienen. Een machine kan immers nooit zelf bedenken hoeveel er in een fles of pot moet. Maar het feit dat veel kan worden geautomatiseerd maakt het werk gemakkelijker en bovendien een stuk goedkoper. Machines worden steeds geavanceerder en detecteren zelf storingen waarna het afvullen meteen wordt onderbroken. Op die manier hoeft een medewerker alleen nog maar de machine in de gaten te houden en eventuele storingen op te lossen. En er is uiteraard technisch personeel nodig om onderhoud en reparaties uit te kunnen voeren. Mede daarom is er nog altijd veel vraag naar mensen die technische kennis hebben en worden scholieren gestimuleerd een technische studierichting te kiezen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500