Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pontpersoneel onderschept fietsendieven

Geplaatst op: 11 september 2023

archieffoto Erik Eenkhoorn

Twee collega’s van de veerpont hebben er vandaag voor gezorgd dat een gestolen fiets weer terug is bij de rechtmatige eigenaar. Twee buitenlandse mannen namen vanmorgen aan de Buitenhaven ongevraagd een tweewieler mee, waarna de eigenaar belde naar één van de veermannen met de vraag om uit te zien naar de gestolen fiets.

Een poosje later kwamen de twee mannen met de desbetreffende fiets over het veer. Een medewerker van de veerdienst herkende het duo omdat hij hen eerder die ochtend naar de overkant had gebracht. De dieven werden aangesproken en de schipper zette de fiets op slot. De buitenlandse heren liepen daarmee in de val en kozen het hazenpad toen de pont de overkant had bereikt. De damesfiets is inmiddels weer bij de eigenaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500