Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Single- en clippresentatie Younger Days

Geplaatst op: 15 september 2023

 Het zijn (in)spannende tijden voor de leden van de Genemuider band “Younger Days”. Op vrijdagavond 29 September wordt in d’olde Soldoat hun eerste single “Zand in mijn schoen” gepresenteerd. En er wordt geen  half werk geleverd, want naast de plaat is er ook de première van een videoclip.

“Het zijn drukke weken geweest” verteld bassist Harry van Rees. “Zo’n plaatopname zorgt toch voor wat druk. Je wilt toch zo goed mogelijk voor de dag komen. En onze producer (Jan Willem Bennink) heeft de lat ook hoog gelegd. Maar het resultaat mag er zijn”, lacht Van Rees.

De clip werd geregisseerd door Sander Drooglever. Hij verzorgde ook het filmwerk voor de megahit “Engelbewaarder” van Marco Schuitmaker. De opnames zijn gemaakt in Kalenberg. De natuurbeelden sluiten prachtig aan bij de muziek.

Niemand minder dan Bert Heerink – bekend van o.a. de legendarische band Vandenberg en soundtracks van verschillende Heineken reclames – komt op 29 September het eerste exemplaar van de single in ontvangst nemen.

“Dat is natuurlijk geweldig”, zegt bassist Dick van Duijvenvoorde. “Heerink is echt een gevestigde naam in de muziekwereld. Hij heeft faam gemaakt tot aan de andere kant van de wereld. En het mooie is dat hij tijdens de presentatie ook nog een paar nummers komt spelen”, zo besluit Van Duijvenvoorde.

Op het podium wordt Heerink overigens op gitaar begeleid door Martijn van der Zande. Martijn is ook een zeer getalenteerd artiest. Op dit moment werkt hij aan zijn tweede solo-album. Op 11 oktober verschijnt de eerste single van de langspeler “Alles komt goed”.

Gastartiest nummer drie is Robert Mulder. Dat is geen onbekende in tapijtstad Genemuiden. Jarenlang was hij werkzaam als verkoopleider bij zowel Vebe als Edel. Inmiddels bracht de liefde hem naar Engeland, maar toch is hij nog geregeld in zijn geboortestad Kampen te vinden. Robert is een uitstekend toetsenist en is ook te horen op de single van “Younger Days”. Op de bühne gaat hij een aantal nummers met de band meespelen.

“Al met al wordt het een zeer gevarieerd programma in “de olde Soldoat”, meldt zanger Wim Kooijman. “De avond begint rond 20.30 uur. We gaan dan eerst met de band wat nummers spelen. De zaal een beetje laten warmdraaien”, lacht Kooijman. “Rond een uur of tien verwachten we dan Bert en Martijn. Na de overhandiging van de single gaan we dan met z’n allen de clip bekijken. Na het optreden van Heerink en Van der Zande klimmen wij nog even op het podium en gaan we de single vanzelfsprekend ook even live spelen. En ja, natuurlijk zijn we benieuwd naar de reacties. Maar wat er verder dan nog uitrolt is  eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. We hebben met z’n allen al een heleboel plezier aan dit project beleefd”, zo sluit de leadzanger af.

Locatie: De Olde Soldoat, Genemuiden. Inloop: 20.15 uur. De toegang is gratis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500