Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grote wintermarkt rondom Bethelkerk

Geplaatst op: 6 november 2023

(Ingezonden) Op dv vrijdag 24 november hopen we in en rondom de Bethelkerk (Bereklauw 1) weer in een gezellige sfeer de bekende wintermarkt te houden. Het thema van deze markt is dit keer Terug in de tijd. De te verkopen waar en activiteiten zijn op dit mooie thema aangepast.

Om u een beeld te geven wat er zoal wordt aangeboden volgt hier een opsomming: fotokaarten, kransen en bloemstukken, woondecoratie, haaraccessoires, Jemako-artikelen, knieperties, (houten) speelgoed, fruit, worst, snert, (Oud-Hollandse) snoep, heerlijk gebak, roombroodjes, zelfgebakken cakes en dergelijke, heerlijke slaatjes, schoenen, hoeden, aanmaakhout voor de kachel, kaas en nootjes, tweedehands (kinder)boeken, advocaat, saucijzenbroodjes en nog veel meer. Speciaal voor bovengenoemd thema is er ook een kraam met poppenkleertjes.

Zoals u kunt lezen is er dus een grote keus aan diverse spullen, zodat er zeker voor iedereen wat te koop is. Een pinapparaat is ook aanwezig.

Voor de kinderen is er een leuk spelparcours, die ze kunnen afwerken d.m.v. een Oud-Hollandse spelletjeskaart. Verder zal (kinderkoor)muziek en veurleezn elkaar afwisselen, ook zeer de moeite waard!

Er zullen tevens beelden van oud Genemuiden getoond worden waarin oude herinneringen weer boven komen! Terwijl iemand mooie anekdotes schetst, wordt daarbij een verhalenspel gehouden. Er is een klompenmaker bereid gevonden zijn ambacht aan het publiek te tonen, ook zijn hierbij klompen in diverse soorten en maten te koop. Het koffieplein zal ook weer ruim opgezet zijn waar u gezellig een kopje koffie kunt gebruiken met bijvoorbeeld heerlijke apfelstrudel erbij.

Omdat de wintermarkt gehouden zal worden van 15.00 uur tot 19.30 uur is hier ook voldoende gelegenheid om daar te gaan zitten

en er uw avondeten te gebruiken. Hiervoor zijn ook diverse etenswaren te koop, zoals oliebollen, snert, patat en snacks en warme vis. Ook is er rijstepap met vis verkrijgbaar. We stellen uw komst op 24 november in de Bethelkerk zeer op prijs!

De wintermarkt 2023 is vrij toegankelijk. Indien u met de auto wenst te komen, gelieve te parkeren op de grote parkeerplaats aan de achterzijde van de kerk, over de dijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500