Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubilerend OVG bouwt nieuwe vestiging in Flevoland

Geplaatst op: 14 november 2023

“Met de voeten in de klei” en “Handen uit de mouwen”. Deze bekende uitspraken stonden tijdens het feestelijk moment op de bouwplaats van de nieuwe locatie van Techniekopleidingen Flevoland (TOF) letterlijk en figuurlijk centraal. OVG, de bouwopleider uit Genemuiden en moederorganisatie achter TOF, sloot haar 40-jarige jubileumjaar toekomstgericht af op de nieuwbouw van TOF aan de Titaanstraat in Lelystad

De genodigden werden op de bouwplaats welkom geheten door OVG en TOF directeur Freddie Buitenhuis die zeven jaar geleden TOF inschreef bij de KVK. Met zes leerling bouwvakkers startte de bouwopleider klein. In de jaren daarna groeide TOF naar ca. 50 leerlingen op dit moment. De expansie en de toenemende samenwerking met lokale partners in Flevoland vormden de reden van de beslissing om een nieuw pand te bouwen. De nieuwbouw startte in juni van dit jaar en wordt gerealiseerd door HediBouw in samenwerking met leerlingen uit de bouwopleidingen. Hoewel de definitieve oplevering voor juli 2024 gepland staat, zullen er vanaf januari al diverse activiteiten vanuit het gebouw plaatsvinden.

Met speciale aandacht voor één van de oprichters van het eerste uur, Henk Pleijsier, die door de heer Bilder, burgemeester van Gemeente Zwartewaterland, namens Bouwend Nederland een gouden speld opgespeld voor zijn meer dan 40 jaar inzet voor de opleiding. Zijn inzet voor leren en opleiden in de bouw, als een van de initiatiefnemers van OVG, werd door Bilder omschreven als zeer waardevol voor de regio. Deze inzet wordt meegenomen in de basis van de jonge organisatie TOF, techniekopleider van Flevoland. De expertise en kennis van Pleijsier wordt dus breed ingezet. Mede door de aanwezigheid van de oud-oprichters van OVG Genemuiden en alle overige aanwezigen kan de OVG en TOF terugzien op een geslaagde bijeenkomst. Door de genodigden werd daarna het glas geheven op de toekomst van de TOF en de vorderingen van de nieuwbouw.

Naast de bouwopleidingen vormt het pand van Techniekopleidingen Flevoland ook de basis voor praktijkopleidingen van IW (Installatiewerk) en de Schildersvakopleiding Lelystad. Ook wordt er een innovatie hub ontwikkeld met TNO, Price, Windesheim en ROC van Flevoland. Deze hub is bedoeld als faciliteit gericht op verduurzaming binnen de energietransitie, met het doel om bedrijven te informeren over nieuwe technologische ontwikkelingen en materialen in de bouw. De opleiders zetten zich naast het opleiden ook volop in voor de promotie van technisch vakmanschap. Met een Ontdekwerkplaats zullen er ook activiteiten aangeboden worden voor basisschoolleerlingen, om kennis te maken met techniek, materialen, gereedschappen en beroepen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500