Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prijsuitreiking bij Vogellust

Geplaatst op: 24 november 2023

Donderdagavond opende voorzitter Henk Klasen de tentoonstelling, welke zoals vanouds weer op  fraaie en decoratieve wijze is aangekleed. Alvorens de  zaal werd geopend maakte Henk de prijswinnaars bekend.

Woensdag waren 4 keurmeesters de hele dag in touw om de  vogels op de standaardeisen gebaseerd   op postuur, bevedering en conditie te beoordelen. Nadat alle vogels waren gekeurd  konden uiteindelijk de kampioenen in de verschillende klassen worden gekozen.

Dit jaar viel Arjan Heutink de eer te beurt en werd hij naast tropenkampioen ook algemeen kampioen met een dornastrilde met 95 punten en kan zijn naam wederom worden bijgeschreven in de analen van de Kampioengids van Vogellust.

Hans Visscher werd met  een kleurgrasparkiet groen met 94 punten  parkietenkampioen. Henri Altena werd kanariekampioen met een kleurkanarie agaattopaas wit met 94 punten. Na de bekendmaking konden de aanwezigen de zaal in om de vogels zelf te bewonderen en beoordelen.

Ook de jeugdleden deden goede zaken. Jesse van Dijk werd jeugdkampioen met een agaponis Fischeri opaline groen van 93 punten, gevolgd door Pepijn van Dalfzen met Pyrrhura molinae (93) en Hendrik Kolk met een  postuur kanarie Duitse kuif. (92)

Vrijdagavond 24 november  is er weer een ouderwets gezellige avond met het Rad van Avontuur, verloting half varken en gratis hapjes. Ook de prijzenboom is inmiddels  ruimschoots voorzien van allerlei leuke en attractieve  prijzen.

Zaterdagmiddag  25 november wordt  tevens de uitslag van de grote verloting bekendgemaakt. Reden genoeg een bezoekje te brengen om de verscheidenheid in zang en kleur  van de wonderlijke vogelwereld zelf te aanschouwen.

Plaats en openingstijden: Ver. Gebouw D’ Overtoom te Genemuiden

Vrijdag 24-11 van 10.00  –  22.00 uur
Zaterdag 25-11 van 10.00  –  16.00 uur
gratis entree

Tijdens de bovengenoemde openingstijden kan de jeugd tussen 6 en 8 jaar terecht om hun kleurplaat in te leveren, waaruit elke categorie 2 winnaars worden gekozen, die in aanmerking komen voor een aantrekkelijke prijs.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500