Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzamelingsactie Voedselbank Zwartewaterland

Geplaatst op: 25 november 2023

Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 2 december van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de drie supermarkten in Genemuiden.

“Inzamelingsacties zijn momenteel hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken. De afgelopen tijd heeft een groot aantal gezinnen de zware stap moeten nemen om een beroep te doen op de Voedselbank. Oplopende energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden zijn enkele redenen hiervoor. Om ervoor te zorgen dat er voor de komende periode weer voldoende voorraad komt moet de Voedselbank nu actie ondernemen.

Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om de tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals o.a.: blik- of potgroenten, fruitcocktail, beschuit, jam, hagelslag, pastasaus, luiers enz..

Om klanten van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de Boni, Aldi en Albert Heijn in Genemuiden flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang.

De reden dat we voor één kern kiezen is gelegen in het feit dat we door ruimtegebrek niet de opbrengst van alle zes supermarkten in Zwartewaterland kunnen opslaan. In het komende voorjaar hopen wij een actie in Hasselt en Zwartsluis te houden.

Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus. Wie deze dag niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een financiële donatie overmaken op IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

In voorgaande acties hebben wij ervaren wat de inzamelingsactie doet bij de bevolking van Zwartewaterland en wij hopen en vertrouwen er dan op dat het ook nu weer een succesvolle actie mag worden. Kunnen wij weer op u rekenen?

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500