Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voordelige zorgverzekering via gemeente voor lage inkomens

Geplaatst op: 25 november 2023

Inwoners met een laag inkomen kunnen tot 1 januari 2024 de Gemeentepolis aanvragen. De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering van de gemeente Zwartewaterland en Zilveren Kruis. Dit is een goede verzekering voor minder geld, omdat de gemeente meebetaalt.

De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullend pakket. Er zijn drie aanvullende pakketten. Inwoners kunnen een pakket kiezen dat het beste bij hen past. De maandelijkse bijdrage van de gemeente verschilt per pakket:

Pakket 1: € 15,00
Pakket 2: € 22,50
Pakket 3: € 37,50

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de Gemeentepolis moeten inwoners voldoen aan voorwaarden. Zo mag het inkomen niet hoger zijn dan 120 procent van de bijstandsnorm. Ook mag het eigen vermogen niet te hoog zijn. De precieze bedragen staan op www.zwartewaterland.nl/bijstandsnorm. Vermogen bestaat onder andere uit beleggingen en het saldo op bank- en spaarrekeningen. Alle voorwaarden staan op www.zwartewaterland.nl/gemeentepolis.

Aanvragen

De Gemeentepolis aanvragen kan hier. Hier staan de verschillende pakketten overzichtelijk op een rij, met de premies die daarbij horen. Als de aanvraag is goedgekeurd, zegt Zilveren Kruis de oude verzekering op.

Inwoners die al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis hebben, kunnen hun aanvullende verzekering veranderen. Dit kan tot 1 februari 2024.

Spreekuur energietoeslag en Gemeentepolis

Inwoners die hulp willen bij het aanvragen van de gemeentepolis en energietoeslag, kunnen hiervoor terecht op een speciaal spreekuur. De gemeente organiseert deze spreekuren in alle drie de kernen. Kijk voor data, tijden en meer informatie op www.zwartewaterland.nl/spreekuur.

Inwoners met vragen kunnen contact opnemen met de gemeente via 14 038 of sociaaldomein@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500