Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Subsidie voor versneld bouwen van 42 sociale huurwoningen

Geplaatst op: 25 november 2023

Kampen is 1 van de 145 gemeenten die van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bijdrage ontvangt uit de Startbouwimpuls (SBI). Dit is een subsidie voor de stimulering van woningbouw in de komende 2 jaar, zodat de bouw van nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Gemeente Kampen krijgt in totaal € 378.000 subsidie voor 2 projecten van deltaWonen en Beter Wonen voor de bouw van sociale huurwoningen.

Woningbouwprojecten die een financieel zetje nodig hebben om van start te kunnen gaan, komen in aanmerking voor een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI). Kampen deed de aanvraag voor de bouw van sociale huurwoningen in Kampen en in IJsselmuiden. Het gaat om de bouw van woningen aan de Vloeddijk-Molenstraat in Kampen en de bouw van sociale huurwoningen in het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden.

DeltaWonen bouwt 26 woningen in de leegstaande gebouwen aan de Vloeddijk–Molenstraat. Hiervoor is een subsidie toegekend van € 260.000. Voor de bouw van 16 sociale huurwoningen door Beter Wonen in het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden is een subsidie toegekend van € 118.000.

Wethouder Wonen Jan Peter van der Sluis: “Deze subsidie is een welkom zetje om sneller meer woningen te kunnen toevoegen. Want door de gestegen rente en bouwkosten, is het niet altijd makkelijk om toch snel van start te gaan. We hebben daarom voor enkele projecten een beroep gedaan op deze subsidiepot van het Rijk. Als gemeente doen we er alles aan om de juiste condities te scheppen, zodat er woningen gebouwd kunnen worden door ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties. Dat betekent ook dat wij daar waar de mogelijkheid zich voordoet een beroep doen op een stimuleringssubsidie. Ik ben dan ook blij dat het ministerie de potentie van deze projecten ziet en hiervoor een bijdrage ter beschikking stelt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500