20 mei 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub: ‘Deze overwinning is voor jou Harm’

Geplaatst op: 27 november 2023

Met een 3-1 overwinning op RKAV Volendam lijkt de trein waar Sportclub Genemuiden zich op dit moment in bevindt niet te stoppen. Opnieuw toonden de groen- witten veerkracht, boog het een achterstand om naar een voorsprong en behield het de ongeslagen status op eigen veld.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende één minuut stilte, dit ter nagedachtenis aan Harm van Dalfzen erelid van Sportclub Genemuiden die in de achterliggende week op 85 jarige leeftijd overleed. De 3-1 winst op Volendam werd na afloop van de wedstrijd dan ook aan hem opgedragen.

Opnieuw was het genieten op sportpark de Wetering, met twee voetballende teams binnen de lijnen die het publiek wilden vermaken en hier ook gehoor aangaven. Na amper twee minuten te hebben gespeeld was het Arend van de Wetering die Sportclub Genemuiden zomaar op een 1-0 voorsprong had kunnen zetten. Via Mike Reuvers en Rens van Benthem kreeg hij de bal in zijn bezit, maar een uitglijder van zijn kant maakte het dat hij de bal niet goed raakte en deze ver naast zag gaan.

Aan de andere kant was het Volendam die gevaarlijk was. De opkomende Jim Beers verzaakte in eerste instantie zelf om de trekker over te halen maar wist nog wel de bal bij Nick Runderkamp te bezorgen die in de draai uithaalde en doelman Hidde Streutker bijna verraste.

De toon was gezet, de openingsfase beloofde veel en het was aan de spelers op het veld om hier een goed vervolg aan te geven. De druk naar beide kanten bleef onverminderd hoog, niet alleen bij Sportclub Genemuiden maar ook bij de gasten uit Volendam. Dit resulteerde in de eerste gedeelte van de 1e helft tot een aantal kansen, maar doelpunten leverden deze niet op. Het venijn van de 1e helt zat hem dan ook in de staart. Eerst was het Mike Reuvers die namens Sportclub Genemuiden met een diagonaal schot de mogelijkheid kreeg om de score te openen, zijn schot was doelgericht en ging maar net naast. Dat Volendam op een 0-1 voorsprong kwam op slag van rust was dan ook een domper. Iets wat ongelukkig lukte het de Sportclub verdediging niet om de bal weg te krijgen, hierdoor kon Jim Beers de bal van Roy Tol vrij aannemen de hoek uitkiezen en fraai afronden.

Het vervolg in de 2e helft was bijna gelijk aan de eerste, alleen stond er een 0-1 achterstand op het scorebord die door de thuisclub ongedaan gemaakt diende te worden. Sportclub Genemuiden wist wat het te doen had en zou hier niet in falen. Na een kleine 4 minuten spelen in het 2e bedrijf was het Jens Jurn Streutker die met een kopbal de gelijkmaker op zijn naam had kunnen schrijven, maar een formidabele redding van doelman Dion Vlak voorkwam dit. Diezelfde doelman Vlak zou later in de wedstrijd de kopsterke Streutker opnieuw dwarszitten.

Maar zoals al eerder gebeurde dit seizoen gingen de koppies bij Sportclub Genemuiden niet hangen, het toonde veerkracht en bleef geloven in een goede afloop. Dit resulteerde in de 77e minuut in de gelijkmaker. Het was de goed ingevallen Martijn Eenkhoorn die een groot aandeel had in deze treffer, zijn actie voorafgaand aan het doelpunt was een genot om te zien. Een ogenschijnlijk uitgaande bal wist hij binnen de lijnen te houden, zette vervolgens de Volendamse verdediging op het verkeerde been en schoof de bal door naar de inkomende Mike Reuvers die fraai afrondde.

Wie dacht dat de thuisclub met deze gelijkmaker tevreden zou zijn had het verkeerd, Sportclub rook zijn kansen en wilde meer. In de 89e minuut zou het daar in beloond worden. Het was Martijn Eenkhoorn die vanuit een hoekschop de bal inbracht, een bal die achter leek te gaan maar met veel vlieg en kunstwerk door Berwout Beimers binnen werd gehouden en in de doelmond werd gebracht. Daar waar Jens Jurn Streutker en Rens van Benthem de bal in eerste instantie niet goed wisten te raken was het de goed oplettende Jur van Dalfsen die zijn voet wel goed tegen de bal zette en Sportclub Genemuiden op een 2-1 voorsprong zette.

Zo vlak voor het verstrijken van de tijd was dit een prima opsteker voor de groen- witten en het zou de voorsprong ook niet meer weggeven. In de paar minuten die nog resten probeerde Volendam het nog wel en stuurde het zelf doelman Dion Vlak mee naar voren. De lege goal bleek een prooi voor Sportclub, in een tegenaanval lukte het de doelman niet meer om tijdig terug te keren. Een bal van Rutger Etten op Martijn Eenkhoorn was voldoende, met niemand voor zich was het voor hem een koud kunstje om zijn goede invalbeurt met een gouden randje te omlijsten door de bal in het lege doel te schieten en de eindstand te bepalen op 3-1. Iedereen was het na afloop na de met 3-1 gewonnen wedstrijd dan ook wel eens.

“Harm zou een gelukkig en tevreden man zijn geweest, zijn Sportclub Genemuiden had opnieuw een wedstrijd met goed voetbal gewonnen”.

SC Genemuiden – RKAV Volendam 3-1 (1-1).

Scheidsrechter: Dhr. W.H. Bronsvoort
Assistent-scheidsrechter: Dhr. K. El Hajjaji
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S.T.P. van Doren

Scoreverloop: 45+2 Jim Beers 0-1, 77. Mike Reuvers 1-1, 89. Jur van Dalfsen 2-1, 90+4. Martijn Eenkhoorn 3-1.