Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meente kan weer uit volle borst zingen met nieuwe orgels

Geplaatst op: 30 november 2023

In De Meente werden donderdagmidddag twee elektronische orgels afgeleverd, die dienst zullen gaan doen bij de begeleiding van de samenzang. De vorige orgels waren aan vervanging toe.

De aanschaf is mogelijk geworden door het aanwenden van de opbrengst uit collecten. Het bestuur van Stichting de Meente en de vrijwillige organisten die regelmatig de zang begeleiden, zijn blij dat hiermee een goed doel is gevonden. De zangers zullen het ongetwijfeld ook zijn.

Voor de begeleiding van de weeksluitingen is gekozen voor een Johannes orgel type Sweelinvk 20. Dit orgel doet ook diens bij het twee wekelijkse zanguurtje in de grote zaal. Op de verpleegafdeling komt een Content 2L00, die wordt ingezet bij de begeleiding van het zanguurtje op de woensdagmorgen.

De organisten Arend Booij en Harm Beens, die met nog andere vrijwillige organisten regelmatig in De Meente dienst doen, laten horen wat er aan begeleiding van de orgels valt te verwachten. De orgels worden geleverd door Verhoog Muziek uit Nijkerk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500